El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Atemptat a Hipercor / ARXIU

L’autor de l’atemptat d’Hipercor, Rafael Caride, en llibertat

Societat

Després de passar 26 anys a la presó, l’històric membre d’ETA i autor de l’atemptat d’Hipercor, Rafael Caride Simón, ha quedat aquest diumenge en llibertat. El seu currículum al ‘Comando Barcelona’ que dirigia Santi Potros queda marcat per l’assassinat de 21 persones i 45 més de ferides en l’atac més sagnant de la banda terrorista. Una acció pel qual va ser condemnat a 790 anys de presó, tot i que des de 2017 ja estava en llibertat condicional per ordre de l’Audiència Nacional.

 

Detingut a Tolouse el 21 de febrer de 1993, uns anys després Caride va passar a formar part del grup d’etarres penedits de les seves accions a la banda armada, fet que li va comportar posar-se en contra a l’aparell d’ETA. La seva decisió d’acollir-se a la ‘Via Nanclares’ li ha permès complir el final de la condemna a la presó de Zaballa (Àlava). De fet, el terrorista va ser un dels presos que va participar en el programa penitenciari per mantenir trobades amb víctimes i expresar-los el seu sentiment de culpa.

Un altre dels fets que va permetre la llibertat condicional de Caride l’any 2017 va ser la seva manifestació per escrit de renúncia, rebuig i penediment pels fets pels quals va ser condemnat. A més, el fins aleshores etarra també va decidir desvincular-se d’ETA i accedir a projectes d’integració per a persones en situació de risc.

Des de l’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) ja s’ha expressat la seva “resignació” per la posada en llibertat de l’autor material de l’atemptat d’Hipercor. Si més no, creuen que a diferència d’altres etarres, Caride no serà rebut amb un homenatge després d’haver-se penedit de les seves accions a ETA i haver-se desvinculat públicament de la banda terrorista.

Fotografia | Atemptat a Hipercor / ARXIU

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt