El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El mapa sonor de Sant Andreu, present al Sónar+D

Cultura

Si Sónar és sinònim de darreres tendències audiovisuals i sonores, el Sónar de Dia és la cuina dels projectes. Un espai on representar les darreres novetats del món sonor i visual que, d’una forma o altra, poden terminar envoltant a les persones sense que aquestes ni se n’adonin. Ara bé, en el cas de l’estand de l’Ajuntament de Barcelona al festival, l’element exposat no podria ser més propera als andreuencs: els sorolls del districte. Fruit del Calidoscopi 2019, els assistents a la Fira de Barcelona ja interactuen amb el Mapa Sonor de Sant Andreu.

 

Aquest és un projecte que van elaborar els artistes residents a la Fabra i Coats, Sara Fontán i Aalbers. Coordinat pel BitLab i amb la participació del Grup de Tecnologies Musicals de la UPF i la Fundació Phonos, els artistes i col·laboradors van enregistrar els sons dels carrers, parcs, places i equipaments del districte. Tot plegat, per documentar i anotar els sons que envolten als veïns amb l’objectiu de desxifrar analíticament com es perceben des d’un punt de vista científic.

Si bé el resultat ja es pot conèixer a la plana web, aquest també ha servit per sumar material a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, la plataforma col·laborativa Freesound i al Bitlab. Ara, la idea és que la idea comissionada per Elisabetta Broglio s’estengui a la resta de districtes de la ciutat.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt