El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Estudiants andreuencs promouen l’acollida de refugiats

Societat

Una vuitantena d’alumnes del Col·legi Mare de Déu dels Àngels han participat en el projecte educatiu [Rec]fugiades, sobre les migracions i l’acollida de persones refugiades. De fet, en el mateix curs han pogut entrar en contacte amb quatre persones migrades que viuen al mateix Districte de Sant Andreu, fet que els ha ajudat a elaborar una campanya de sensibilització adreçada als joves.

 

El pilar sobre el qual s’ha focalitzat el projecte han sigut les arts. Des de videoclips, passant per curtmetratges, pintures, poemes i murals, entre d’altres. A més, han programat dues activitats obertes: un contacontes adreçat a nens i nenes de 6-8 anys i una activitat d’escape-room per a joves de 14-18 anys, el qual ha volgut apropar el dur camí que milions de persones han de realitzar per tal de viure en un país segur.

El punt final del projecte, però, ha sigut l’acte públic del passat 11 de juny, el qual va comptar amb la participació de la Carmen Juares (Asociación Mujeres Migrantes Diversas). A més, el conjunt dels materials elaborats pels i les joves s’ha transformat en una exposició sensibilitzadora, anomenada “La diferència ens enriqueix, el respecte ens uneix” que s’ha pogut visitar al Casal de Barri Torre la Sagrera aquesta darrera setmana.

Les activitats pensades pels alumnes han cercat la conscienciació social / CEDIDA

Tot el procés d’aprenentatge s’ha fet de la mà de les entitats Justícia i Pau i La Bretxa, amb la col·laboració de Càritas Sant Andreu, Creu Roja i el Servei d’Acollida i Interculturalitat del districte de Sant Andreu. [Rec]fugiades també ha comptat amb la participació de l’Ajuntament de Barcelona.

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt