El diari independent de Sant Andreu de Palomar

referendum sant andreu DGM

Quines són les mesures concretes dels partits per Sant Andreu?

Política

Vuit programes electorals i 1.054 pàgines en total per només citar la paraula “Sant Andreu” 89 vegades. Després dels grans mítings celebrats a les places i recintes del nucli urbà, L’Exprés de Sant Andreu ha analitzat programa a programa quines propostes presenten les formacions de cara al proper mandat. D’entrada, però, cal destacar que ni el PSC ni el PP presenten cap mesura pel districte en els seus programes. Zero mencions al nucli urbà i multitud d’ambigüitats genèriques per part de socialistes i populars.

 

En ordre invers de propostes, ERC només cita dues vegades a Sant Andreu en les seves 140 pàgines de programa. Una primera per avançar que posaran en marxa “les proves pilot dels APEU en aquells barris on ja estaven previstes, com el Born o Sant Andreu”, i la segona per assegurar que acabaran les obres del Mercat de Sant Andreu. Res més. En la mateixa línia, la plataforma de Jordi Graupera, Barcelona és Capital, només cita Sant Andreu dues vegades en 96 pàgines, però sense oferir cap mesura.

Pel que fa a BCN pel Canvi – Ciutadans, la formació liderada pel francès Manuel Valls cita a Sant Andreu quatre vegades. Primer per dir que és un dels barris que més pobresa energètica pateix i dues vegades per assegurar que faran tot el possible per dur a terme el desenvolupament urbanístic de l’estació de la Sagrera. La quarta cita només fa referència a la importància que tenen per la ciutat els clubs històrics, com és el cas de la UE Sant Andreu.

Entre les 179 pàgines del programa de JxCAT, la formació neoconvergent assumeix una trentena de propostes concretes per Sant Andreu de Palomar, tot i que més de la meitat són projectes que ja estan en marxa (alguns dels quals s’arrosseguen des de fa diversos mandats). Com a novetat, des de JxCAT proposen reurbanitzar la rambla de Fabra i Puig, reformar els carrers que queden al voltant del futur Mercat, construir un nou aparcament subterrani sota la plaça de Can Fabra, fer de l’edifici de Sant Andreu Comtal un Museu del Ferrocarril i reformar (una altra vegada) la plaça de l’Estació.

En el cas de la CUP, els anticapitalistes han dedicat una quinzena de pàgines de les 417 del seu programa a plantejar propostes globals pel Districte de Sant Andreu. Tot i que entre les propostes també abunden les ambigüitats i projectes que ja estan al forn, algunes resulten rellevants. Entre elles: revisar la distribució del pressupost per a festes majors del districte; recuperar l’església dels Segadors, reclamar a la Generalitat un centre de Formació Professional o impulsar la creació d’una oficina de matriculació única per evitar discriminació a les escoles. També opten per reformar la plaça de les Palmeres i aturar la requalificació urbanística dels terrenys adjacents al centre comercial La Maquinista.

Per últim, Barcelona en Comú és la formació que més ha filat prim per Sant Andreu i la que més projectes proposa als andreuencs. De les 156 pàgines de programa, set les dedica al Districte. Ara bé, cal tenir en compte que els comuns també han carregat el programa de projectes que ja estan en marxa. Pel que fa a la resta, però, es poden trobar mesures com l’enderrocament i la reurbanització dels entorns de la benzinera de Gran de Sant Andreu, generar pressió per la connexió de L4 entre Sant Andreu i Sant Martí, la possible implantació del projecte de superilla social, la rehabilitació integral del casal de gent gran Bascònia i l’arribada a un acord amb el Casal Catòlic per fer una actuació similar. A banda, també es comprometen a recuperar l’antic cinema Lauren i acabar amb la pacificació del carrer Gran de Sant Andreu entre Joan Torras i la plaça de Mossèn Clapés.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt