El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El centre maçònic es podrà visitar per la Nit dels Museus

Cultura

Nou any i nova edició de la Nit dels Museus de Barcelona. Una nit de dissabte que, si es fila prim, no acabarà de fer honor literal al seu nom. Més enllà dels museus, altres centres públics i privats també obriran les seves portes per ensenyar tot allò que sovint el públic habitual no acostuma a poder visitar. En el cas de Sant Andreu les opcions són limitades, però una d’elles resultarà ben suggerent.

 

La Fundació Privada Eugen Bleuler obrirà als veïns del seu centre maçònic ubicat al número 87 del carrer del Vallès. L’horari, de 19 a 1 hores de la nit, permetrà accedir als quatre temples maçònics i a les sales de reunions on l’ordre guarda tots els seus materials, decoracions i documents històrics. Aquest local de 1.150 metres quadrats és el primer que els maçons tenen en propietat oficial al territori espanyol peninsular. Més concretament, el local es va inaugurar al mes de setembre de 2016.

A banda de la proposta de la Fundació Privada Eugen Bleuler, la Fabra i Coats acollirà la resta de visites nocturnes proposades a Sant Andreu de Palomar. A les 19:30 hores el Centre d’Art Contemporani acollirà una visita guiada a l’exposició ‘Recorda el foc d’agost’ (Espai Zero). Després, a les 20 hores, es farà una segona visita guiada per l’exposició ‘Aquí hem trobat un espai per pensar (Centre d’Art)’.

Ja a les 22 hores la Fàbrica de Creació acollirà ‘Òpera de càmera Hor’, de Luis Tabuenca, mentre que en paral·lel el MUHBA durà a terme visites guiades cada trenta minuts pel retaule Històries cosides de la Fàbrica de Creació i a la Sala Calderes de Can Fabra. Finalment, també es podrà participar en dos itineraris d’una hora de durada per tot el recinte de Fabra i Coats, fins que el recinte tanqui les portes.

Fotografia | GLSE

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt