El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Antifeixistes boicotegen la carpa de VOX a la rambla

Política

La rambla de Fabra i Puig, blindada. Després que la pluja impedís a VOX plantar una carpa a Sant Andreu la setmana passada, aquest diumenge el partit ultra ha aconseguit promocionar-se a la cantonada de la rambla amb el carrer Gran de Sant Andreu. El seu punt d’informació, però, s’ha vist protegit al llarg de tot el matí per un important cordó policial dels Mossos d’Esquadra. A l’altra banda: un centenar d’antifeixistes andreuencs que s’han manifestat contra la seva presència.

 

Des de primera hora del matí, la plataforma ‘Sant Andreu Antifeixista’ s’ha convocat a la parada de metro d’Onze de Setembre per més tard pujar en columna fins al punt on s’ha instal·lat VOX al crit de “no passaran” i “nazis no”. Tot i l’elevada tensió que s’ha viscut en el moment que tots dos grups s’han trobat, el destacat desplegament d’antidisturbis ha protegit la vintena de membres la formació d’ultradreta.

L’encreuament de consignes entre un sector i l’altre ha conduït als Mossos d’Esquadra a ampliar el cordó de seguretat. En aquest intent d’obligar a retrocedir als manifestants, alguns agents fins i tot han donat fortes puntades de peu a les cames dels manifestants, provocant alguns ferits. Per la seva banda, el CDR de Sant Andreu ha demanat novament la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch (PDeCAT), després de l’actuació de la policia catalana. Quan VOX ha marxat, els Mossos d’Esauqdra han carregat contra els antifeixistes que hi quedaven i han detingut a tres ciutadans.

Un manifestant ferit per les puntades de peu dels Mossos d’Esquadra // CDR Sant Andreu

Fotografia | Antiavalots protegeixen la carpa de VOX // PERE CARARACH

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt