El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La festa contra els estigmes, a la Fabra i Coats

Societat

Per tercer any consecutiu, el recinte de la Fabra i Coats s’inundarà aquest dissabte amb un conjunt d’activitats per trencar tota mena d’estigmes. La jornada, organitzada per l’Ateneu l’Harmonia, tindrà com objectiu visibilitzar i defensar els drets de les persones que pateixen diferent tipus de discriminacions, així com provar de crear espais més inclusius.

 

Les activitats del programa seran dinamitzades per les 14 entitats i col·lectius que formen part de la comissió antiestigma de l’Harmonia. Entre aquestes, agrupacions nacionals com l’Associació Catalana d’Afectats i Afectades de Fibromiàlgia (ACAF)’ o ‘ActivaMent‘, així com entitats més locals, com són els Amics de la Fabra i Coats, o associacions de famílies com l’AFA de l’Institut Martí i Pous.

Entre les propostes que es desenvoluparan al llarg de la jornada, destacar el torneig de bàsquet 3×3 que se celebrarà al pati de l’IES Martí Pous (11 a 14 hores i amb inscripció prèvia), la visita guiada pel recinte de la Fabra i Coats (11:30 hores), o la xerrada d’Àlex Roca Campillo, esportista afectat per una encefalitis vírica herpètica / herpes cerebral (18:30 hores).

L’Ateneu serà l’epicentre de les activitats / HARMONIA

Cal posar de relleu que aquesta jornada no és l’única que se celebra contra els estigmes a Sant Andreu de Palomar. Des del 2015 a la mateixa Fabra i Coats també s’hi celebra L’Altre Festival, un esdeveniment cultural internacional que reuneix el món de la salut mental i de les arts escèniques al voltant del col·lectiu de persones amb trastorn mental. El seu objectiu: ser eina rehabilitadora, normalitzadora i inclusiva de la vida de les persones amb trastorn mental mitjançant la creació i enriquiment de la cultura popular.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt