El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Un accident a Torras i Bages amb Joan Torras / DGM

Un mapa recull tots els accidents de trànsit a Sant Andreu

Societat

Les xifres de sinistralitat a Sant Andreu de Palomar contrasten amb escreix amb la de la resta de barris de la ciutat. Si bé a la zona del poble s’han comptabilitzat 212 accidents al llarg del 2017, a la Dreta de l’Eixample se n’han produït més de 1.200. Tot i això, cal posar de relleu que tampoc es tracta d’una de les zones urbanes amb menor accidentalitat, segurament degut a l’altra densitat veïnal (la població de Sant Andreu està al voltant dels 55.000 habitants).

 

Quin tipus d’accidents s’han produït aquest darrer any? Doncs la majoria s’han tractat d’abasts pel darrere (48), mentre que entre la resta de tipologies en destaquen les col·lisions laterals (42) i els xocs contra elements de la via pública (30). Pel que fa a atropellaments, el registre de dades obertes de l’Ajuntament revela que se’n van produir 25 (quatre de les quals, només al passeig de Torras i Bages).

En aquest sentit, cal assenyalar que la concentració de la sinistralitat se concentra principalment a la zona nord de Sant Andreu (de Joan Torras cap a la ronda de Dalt), tot i que hi ha petits sectors del Casc Antic que presenten dades rellevants. Per exemple, mentre que al tram del carrer Gran que va de Campeny a Guardiola i Feliu s’han produït quatre accidents, la xifra es repeteix en zones menys transitades, com ara el tram del carrer del Vallès que va de Monges a Irlanda, o bé a Sòcrates (entre Concpeció Arenal i Monges).

Quina és la via amb un gruix d’accidentalitat més destacable? L’artèria que conformen les rambles de Fabra i Puig i de l’Onze de Setembre (principalment, els seus dos extrems). En total, a la via i en els carrers que desemboquen a aquesta s’han produït 13 accidents. Pel que fa al dia que més incidències es produeixen, destaca el divendres (47), xifra que dobla les registrades els dimarts o els dijous. En el cas de l’hora, entre les 17 i les 18 de la tarda és quan més afectacions succeeixen. Totes les dades es poden trobar més detallades al mapa de Paulino Vallejo. 

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt