El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Cartell Sant Andreu batega contra la fam / DGM

Cada vegada més andreuencs no poden comprar menjar

Societat

Música, balls i un trenet solidari. Tot plegat, per fer de la recollida d’aliments prevista per aquest dissabte una veritable festa solidària. En aquest sentit, les ‘formiguetes’ de la parròquia de Sant Pacià ja han començat a treballar per poder recaptar el màxim de productes d’alimentació possible. Una feina que cada any suposa un major esforç, ja que si bé l’any passat el Rebost d’Aliments de Sant Andreu (DISA) era utilitzat per 729 famílies (que no persones), enguany la xifra s’ha disparat fins a les 850.

 

Com ha evolucionat el perfil de les persones que no disposen de suficients recursos econòmics per poder comprar menjar? Tal com assenyala el portaveu de DISA, José Elipe, “abans teníem persones que estaven a l’atur i no cobraven res, mentre que ara tenim persones que treballen, però només cobren 800 euros”. Nòmines que destinen “a pagar el lloguer, la llum, l’aigua… pel que després no els hi queda res per menjar“, explica. “És a ells a qui els hi donem els aliments; són persones que vénen derivades dels Serveis Socials de l’Ajuntament”, emfatitza.

Com que a l’agost DISA tancarà les seves portes, els voluntaris redoblen els esforços aquests dies. El motiu resulta ben senzill: al juliol hauran d’entregar dobles racions i si bé les seves instal·lacions sempre acostumen a estar plenes de productes, el volum de productes habitual no és suficient per fer front a la demanda que hi haurà en les properes setmanes. “La fam no fa vacances”, rememora Elipe, qui demana als veïns i veïnes que portin sobretot llet sense lactosa, pasta, oli de gira-sol o bolquers.

José Elipio portaveu del DISA, alerta sobre el nou perfil d'usuàris del Rebost / DGM
José Elipio portaveu del DISA, alerta sobre el nou perfil d’usuàris del Rebost / DGM

Per dinamitzar la recollida, les formiguetes de la parròquia de Sant Pacià instal·laran davant la Parròquia de Sant Andreu una gran carpa on deixar els productes, un trenet pels nens petits i una tarima des d’on s’oferiran espectacles musicals. En aquest sentit, apuntar que les activitats estaran en marxa des de les 9 del matí fins a les 20 hores de la tarda. Tal com profetitza la històrica voluntària, Júlia Irillina, “serà un dia molt maco per a Sant Andreu”.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt