El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Obres al carrer Gran de Sant Andreu / DGM

Laia Ortiz defensa la pacificació del carrer Gran

Política

Amb motiu de l’inici de les obres per pacificar el carrer Gran de Sant Andreu, la regidora del Districte, Laia Ortiz, ha celebrat en roda de premsa que finalment s’hagin iniciat les tasques per reconvertir la via en un “un eix cívic, el qual estarà al servei de la seva principal funció: passejar“. Una activitat fins ara limitada, ja que “els vianants fins ara tenien un espai molt reduït per poder caminar”, ha afegit la regidora.

 

Tal com ha assenyalat Ortiz, el projecte s’ha dissenyat “després d’un llarg procés participatiu” [el qual ja es va iniciar en el passat mandat]. En aquest sentit, cal destacar que el projecte ja el portava Barcelona en Comú al seu programa electoral del 2015, el qual resava que s’havia de “pacificar i connectar el carrer gran de Sant Andreu i el carrer gran de la Sagrera fins al carrer de Garcilaso“. Idea, però, que com resulta palpable finalment s’ha quedat a mig camí.

Davant les crítiques per com s’ha començat a dur a terme l’obra, la regidora ha recordat que “les obres s’han dissenyat en dues fases per reduir l’impacte sobre el comerç i també garantir els itineraris de vianants“. De fet, la màxima responsable política de Sant Andreu s’ha mostrat convençuda que, un cop s’obri tota la via ja reformada, suposarà “un impuls pel comerç de proximitat”. “L’experiència en altres carrers de la ciutat de Barcelona és d’èxit comercial”, ha recordat.

Al seu parer, “Sant Andreu de Palomar recupera un espai per fer-lo molt més segur”. “Evidentment que no es vetarà l’ús dels vehicles, però la idea sí que és pacificar-lo, fer-lo més amable i reduir el trànsit”, ha afegit. Per poder mantenir als veïns i veïnes al dia, la regidora ha recordat que des del Districte que s’ha engegat una campanya específica, la qual porta el nom ‘Fem Gran el nostre carrer Gran de Sant Andreu’.

Tal com ha emfatitzat Ortiz, la campanya té com a objectiu “garantir un bon seguiment de les obres i que els veïns i veïnes es puguin informar”. A més, s’obrirà una oficina especial al carrer dels Segadors i també hi haurà un correu electrònic perquè puguin formular les qüestions o dubtes que puguin aparèixer: infocarrergran@bcn.cat.

Fotografia | Els operaris col·loquen una de les tanques al carrer Gran de Sant Andreu / DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt