El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Roda de premsa del Sindicat d'Habitatge de Sant Andreu d'aquest dilluns / CEDIDA

Famílies sense llar ocupen una finca a Sant Andreu

Societat

Aquest dilluns el Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu i Obra Social BCN han fet pública la darrera ocupació d’un complex d’habitatges a Sant Andreu. La finca que abraça els números 46, 48 i 50 del carrer de Sant Sebastià, és propietat d’Habiclass, una empresa dedicada a especular amb edificis. De fet, la societat que va comprar els habitatges fa un any ha anat desnonant a les seves anteriors cinc famílies que estaven de lloguer, mitjançant la no-renovació del contracte. A dia d’avui, només resisteix una unitat familiar amb un home gran, una dona i un menor a càrrec seu.

 

Si bé a aquesta darrera família se li va exhaurir el seu contracte el passat mes de febrer, a diferència de les anteriors va decidir no marxar. Una lluita en solitari que va finalitzar fa dues setmanes, quan cinc famílies en situació d’emergència habitacional (7 adults i dos menors en total) van decidir entrar a viure a la resta de llars tapiades. Tot i que en un principi la seva voluntat era passar desapercebudes i no desmuntar les tapies de les finestres, finalment han decidit fer pública la seva situació després que l’empresa iniciés accions de mòbing el passat dijous.

Tal com han denunciat des del sindicat, les famílies que han entrat a les llars són veïns i veïnes de Sant Andreu que es troben en una situació d’emergència habitacional i “a les que l’administració no les ha donat cap mena d’alternativa”. Tal com assenyalen des del sindicat, “són persones que volen continuar al poble i que a més tenen els seus fills escolaritzats a Sant Andreu”. En aquest sentit, asseguren que totes elles “estan obertes a establir un diàleg amb les administracions públiques per pagar un lloguer social d’acord amb els ingressos que tenen”.

Però… qui és Habiclass SL? Tal com detallen al seu portal web (el qual inclou l’anunci de la finca de Sant Sebastià), la societat està especialitzada en la compra i venda d’edificis, “amb o sense inquilins”. “No ens importa l’estat de la finca ni la seva situació arrendatícia”, detallen. De fet, asseguren ser professionals en la matèria de compra, transformació i venda d’immobles amb uns acabats d’alt-standing.

Fotografia | Roda de premsa del Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu d’aquest dilluns / CEDIDA

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt