El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El pregó dels llaços grocs

Societat

Insòlit. Així ha sigut el pregó de la Festa Major de Sant Andreu d’enguany. Sense pregoner i en format de manifest. Amb tal d’avançar-se a les crítiques de determinats sectors polítics, la mateixa regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, ha assenyalat que la decisió ha sigut pressa des de la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar, entitat que s’encarrega d’organitzar i coordinar tots els esdeveniments festius d’aquesta desena de dies. Una idea que, si bé ha sorprès en un primer moment als assistents que omplien la plaça d’Orfila, amb el pas dels minuts ha anat recollint cada cop més aplaudiments.

 

En aquest sentit, cal destacar que el manifest ha anat acompanyat en tot moment del color groc. Des del mocador que duia la conductora del pregó, Lídia Alberich, fins a l’abric de la presidenta del Districte, Montse Benedí, que no ha vestit aquesta peça de roba del singular color per casualitat. De fet, tal com han expressat els membres de Comissió de Festes des del balcó, Anaïs Muniesa i Sergi Bel, l’enfocament del pregó d’enguany s’ha pres per “complicada” situació política actual, la qual “altera el nostre dia a dia”. Una raó per la qual han decidit “no encarregar el pregó a cap persona del nostre poble i fer la lectura d’aquest manifest per tal de demostrar el nostre rebuig cap a aquests fets que estan succeint”.

“Volem criticar i fer palès que no acceptem mesures repressores, com el 155, i que seguirem endavant amb la nostra cultura popular representada en la Festa Major”, han incidit sense cap mostra de rebuig des del públic. Ans al contrari, els aplaudiments han anat pujant de decibels a mesura que avançava la lectura del text, sobretot quan s’ha fet referència a la condemna de “les agressions a la cultura catalana que es fan evidents a l’intentar canviar el sistema educatiu i amb la persecució dels nostres docents per només debatre temes tan actuals com la repressió”.

Una repressió que, consideren, ha acabat per traspassar totes les línies vermelles, després de l’empresonament dels consellers del Govern de la Generalitat, els quals han recordat que van ser “escollits per tots nosaltres”. De fet, el clam respecte a la qüestió ha sigut uníson: “exigim el seu alliberament i la restitució de les institucions catalanes”. “No podran evitar els nostres somriures i l’alegria del poble, que sap lluitar i també divertir-se, però que no oblida la violència que patim des de l’1 d’octubre“, han afegit.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt