El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Parc de Bombers de Sant Andreu / ARXIU

La nova coberta del parc de Bombers haurà d’esperar al 2019

Societat

L’Ajuntament de Barcelona ha publicat aquesta setmana passada el concurs públic per licitar les orbes que han de reparar i adequar la coberta del parc de Bombers de Sant Andreu. Si bé l’obra està pressupostada en una mica més de 190.000 euros, segurament terminarà de costar alguns diners menys, ja que la qüestió econòmica serà clau a l’hora d’adjudicar el projecte.

 

Les obres no finalitzaran fins als darrers dies del 2018 segons les clàusules administratives. Per tant, la infraestructura pot acabar sent inaugurada a principis del 2019. Si bé el projecte d’obres no és públic “per motius de confidencialitat” assenyala l’anunci de licitació, el que sí que ha transcendit és que l’obra suposarà l’enderroc i diferents extraccions de la coberta actual, la seva impermeabilització i la rehabilitació del lluernari.

El Parc de Bombers de Sant Andreu va ser construït en la dècada dels vuitanta i actualment és el més gran de Barcelona, juntament amb el de l’Eixample. L’àrea que cobreix abasta tota la zona nord-est de la ciutat i part de la serra de Collserola. En el cas que no hi hagi cap mena d’emergència, el parc tampoc s’atura, ja que els funcionaris passen tot el dia fent exercicis i pràctiques.

Els cos de bombers comprova les mànegues dels camions / ARXIU
Els cos de bombers comprova les mànegues dels camions / ARXIU

La instal·lació està dotada amb un tanc pesant de 3.000 litres d’aigua i un de més petit de 1.000 litres. També compten amb una ambulància, una auto-escala i diversos vehicles especials. Entre els quals, destaquen els cotxes que els hi porten des del dipòsit municipal per fer pràctiques d’excarceració i desballestament (situacions recurrents en alguns accidents de trànsit).

El centenar de bombers es reparteixen en cinc torns i cada grup compta amb un infermer, que és qui condueix l’ambulància quan fan algun servei. Aquesta figura sanitària resulta imprescindible per cuidar tant la integritat dels bombers i atendre’ls si resulten ferits, així com les persones que van a rescatar.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt