El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Factoria dels Reis Mags / DISTRICTE DE SANT ANDREU

La Fàbrica dels Reis d’Orient es posa en marxa

Societat

L’Ajuntament de Barcelona ja ha publicat al portal de contractació pública de la Generalitat de Catalunya el concurs públic per adjudicar la gestió i el disseny de la Fàbrica dels Reis d’Orient d’aquest Nadal 2017-18. Tot i ser estiu, el consistori ja ha obert la licitació. En total, s’esperen injectar 87.150,09 euros (IVA inclòs) per posar en marxa l’espectacle nadalenc.

 

Cal destacar, però, que aquesta xifra segurament serà més reduïda, ja que és l’estimació que ha fet l’Ajuntament i a partir d’ara són les empreses les que han de presentar els seus projectes (sempre per sota d’aquest barem econòmic). En aquest sentit, cal destacar una de les clàusules del concurs públic que pot resultar rellevant. I és que el consistori puntuarà per igual la despesa econòmica que li pot suposar l’espectacle que la seva qualitat (45% – 45%). Per tant, un projecte d’una menor qualitat, però més barat, podria emportar-se l’adjudicació en lloc d’un altre més espectacular.

En referència als salaris dels treballadors subcontractats, aquesta qüestió només té un pes d’1 punt sobre 10 a l’hora d’adjudicar el projecte. I què considera l’Ajuntament que haurien de cobrar els treballadors de la Fàbrica dels Reis d’Orient? Basant-se en Conveni col·lectiu de treball per al sector del lleure educatiu i sociocultural sobre el qual han calculat la despesa, els quatre tècnics de gestió cobraran uns 12,36 €/hora, els dos coordinadors 10,64 €/hora, els 35 monitors i actors 9,13 €/hora i els set porters uns 7,76 €/h. El contracte públic no assenyala si aquestes remuneracions són en net o en brut.

Fàbrica dels Reis Mags
Fàbrica dels Reis Mags / AJUNTAMENT DE BARCELONA

La fàbrica de regals dels Reis d’Orient és una idea original del Districte de Sant Andreu i cada any esdevé una visita obligada per desenes de milers d’infants i pares. Des d’aquestes instal·lacions els ajudants de ses majestats d’Orient preparen els regals que es repartiran per totes les cases la nit del 5 al 6 de gener. De fet, els mateixos operaris màgics són després els responsables d’una de les carrosses de la cavalcada de Sant Andreu.

Com a trets diferencials de les màgiques instal·lacions destaca l’oficina de correus situada a l’Espai Josep Bota, o els finestrals de la façana de la Fàbrica de Creació, els quals s’il·luminen al ritme de la música i del treball incessant dels operaris. Una imatge que ja s’ha convertit en una de les postals del Nadal a Barcelona i que atrau fins i tot a visitants internacionals.

Fotografia | La Factoria dels Reis Mags / DISTRICTE DE SANT ANDRE

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt