El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Alfons Romero davant dels robatoris / DGM

Veïns de Sant Andreu s’organitzen per combatre els robatoris

Societat

És dijous. L’Alfons Romero, veí de Sant Andreu de Palomar, ens ha citat com a mitjà de comunicació a la seva casa del carrer de les Tres Creus per explicar-nos una campanya que estan organitzant diversos veïns i veïnes. Al portal, un cotxe dels Mossos d’Esquadra. En principi, no sembla res més enllà que un cotxe patrulla. Però, en pujar al replà de l’Alfons, ens adonem que tots dos agents estan analitzant una de les portes. Al seu propietari li han entrat a robar. La sorpresa se l’ha trobat després de passar uns dies fora. El seu és el tercer pis al que entren de la mateixa escala. La comunitat ja no sap que fer.

Banner Ajuntament 300x250
 

El pany de la porta, net com una patena. Tot assenyala que els lladres no han hagut de forçar el mecanisme. Si més no, els Mossos d’Esquadra ja l’han avisat que no toqui les làmines de ferro de la porta, perquè aquella mateixa tarda la policia científica s’aproparà per prendre les empremtes dactilars. La cara que fa el propietari convida a tot menys a l’optimisme. Li han buidat el pis.

Quin recurs van fer servir els lladres per detectar que l’habitatge restava buit? Un simple plàstic d’entre dos i tres mil·límetres col·locat al marc de la porta. Si els assaltants comprven que els plàstics continuen on els havien deixat dies o hores abans, provaran d’entrar. Si la marca ha caigut a terra perquè algú ha obert la porta, segurament ni intentaran jugar-se-la.

Els Mossos d'Esquadra ensenyen una de les marques de plàstic que els lladres van posar a la porta / DGM
Els Mossos d’Esquadra ensenyen una de les marques de plàstic que els lladres van posar a la porta / DGM

Davant d’aquest escenari del gat i la rateta, l’Alfons Romero ha decidit impulsar una campanya veïnal mitjançant les xarxes socials per dir “prou”. “No vull ser cap líder, però penso que s’ha de fer alguna cosa“, assenyala. Si bé el grup de Facebook sota el nom ‘Robatoris a Sant Andreu’ no fa ni 24 hores que l’ha creat, ja ronda els 1.000 participants.

“La intenció és ajuntar-nos tots, fer alguna cosa, crear pressió…”, explica Romero. És conscient que el problema dels robatoris “no se solucionarà d’un dia per l’altre”, motiu pel qual adverteix que la campanya ha de ser constant. Pel proper diumenge ja s’ha demanat a tots els veïns i veïnes que facin pancartes amb els seus propis mitjans que resi ‘El poble de Sant Andreu en lluita: + seguretat – robatoris’ i la pengin al seu balcó o finestra.

Tal com ha explicat Romero, la passa següent serà convocar a tots els mitjans de comunicació per oferir una roda de premsa i denunciar la situació que pateix Sant Andreu. A més, també té la intenció de demanar una reunió oficial amb els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana, el responsable de l’Ajuntament en matèria de seguretat i els diferents grups polítics de l’oposició per veure com poder encarar la xacra.

Segons denuncia el veí andreuenc, molts dels agents que abans es deixaven veure als barris, ara els han destinat a protegir als turistes davant de l’alerta terrorista. “Els efectius són els mateixos, però les prioritats unes altres“, assenyala. Davant d’aquesta qüestió, Romero també afegeix una autocrítica en referència a la vida veïnal: “Hem desnaturalitzat el barri”. O dit d’una altra manera, “resulta que ja no ens coneixem entre els veïns com abans; no sabem res els uns dels altres; ja no tenim la mateixa interpel·lació”. Una sèrie d’ítems, que considera, “servirien per poder teixir més comunitat; és a dir, generar major seguretat”, reflexiona.

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt