El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Carrer segre plaga insectes

Una plaga d’insectes afecta el carrer del Segre

Societat

Des de fa uns dies, una plaga d’un insecte anomenat Galeruca de l’Om afecta al carrer del Segre, en el tram comprès entre la Rambla Onze de Setembre i el carrer del Doctor Santponç. Tal com han alertat els veïns, aquestes larves i ‘escarabats’ de color groc s’han endinsat en les esquerdes de les parets i “hi ha veïns que no poden obrir les finestres”, explica Marco Mocellin, un dels afectats.

Banner Ajuntament 300x250
 

Segons Mocellin, hi ha galerques “a totes les esquerdes, buits i tendals dels edificis; les voreres i els cotxes estan recoberts d’una resina negra”, denuncia. Un problema que, tal com han explicat fonts municipals a L’Exprés de Sant Andreu, està relacionat amb les larves d’una plaga de Galeruca de l’Om.

“En aquest moment estan baixant de l’arbre buscant cavitats entre l’escorça per amagar-se i fer la metamorfosi, i quan no troben aquestes cavitats es fiquen en qualsevol racó que troben, d’aquí les molèsties, però ni piquen ni es mengen la fusta ni res de res”, assenyalen des del consistori. De fet, l’insecte no té cap tipus d’afectació sobre les persones, més enllà de les molèsties que pugui ocasionar.

Larva de Galercua de l'Om / FLICKR
Larva de Galeruca de l’Om / FLICKR

Des de Parcs i Jardins asseguren que tenen previst “un tractament mitjançant endoteràpia”. O dit d’una altra manera, injectar directament als troncs el tractament per frenar la plaga. Si més no, el consistori excusa el retard en l’actuació degut a la llei, la qual “obliga a senyalitzar amb un mínim de 8 dies d’antelació” els arbres que seran tractats.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt