El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sala-calderes-Fabra-i-Coats-DGM

La Nit dels Museus obre les portes de la Fabra & Coats (amb música)

Cultura

La Fabra & Coats batega de dia i ara també de nit. Durant aquesta matinada de dissabte, la fàbrica de filatures obrirà les seves portes per convidar a entrar als seus veïns i veïnes de Sant Andreu, com els de la resta de Barcelona. Una oportunitat especial de descobrir amb nocturnitat el recinte fabril i l’imatge que aporten bombetes enceses. El motiu? La Nit dels Museus.

 

Si bé els grans protagonistes d’una jornada nocturna com la d’avui acostumen a ser el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) o el Museu Picasso, la Fabra & Coats també s’afegirà a les desenes de propostes nocturnes i serà un dels punts de la cinquena ruta, circumscrita a la zona nord del pla barcelonès.

Aquelles persones que vulguin passar la nit trastejant per l’interior de la Fabra & Coats podran visitar el ‘Cant de les calderes’. Una instal·lació sonora situada al vestíbul de la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, que buscarà recrear un paisatge sonor, relacionat amb els sons industrials d’altres èpoques. El projecte ha comportat un temps de recerca i el tractament fidedigne en la reproducció dels sons de la fàbrica, sense deixar de banda la creativitat dels autors. El projecte ha sorgit de la mateixa Fabra i Coats i del màster d’Art Sonor de la UB, i de la col·laboració del Festival Mixtur .

La segona proposta andreuenca és l’exposició “Sant Andreu Contemporani. Premi Miquel Casablancas”. La mostra reuneix els projectes finalistes d’aquesta edició del Premi, el qual es tracta d’un certamen de referència a l’Estat espanyol. Una idea que compartirà espai amb el taller ‘Fabricant paisatges’, en el que els participants s’endinsen en les fàbriques del segle XIX i del segle XX. La instal·lació va a càrrec del Landscape Lab Fabra i Coats i del màster d’Intervenció i Gestió del Paisatge i el Patrimoni, UAB-MUHBA.

L’entrada al recinte de la Fabra & Coats, així com de la resta d’espais de la ciutat, serà lliure fins a l’1 de la nit. Hora a partir de la qual els edificis començaran a tancar les seves portes. En el cas de la Coats, però, els concerts de la Festa de la Primavera podran ajudar a allargar la vetllada.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt