El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Biblioteca Ignasi Iglesias Can Fabra / DGM

Un interactiu permet saber l’ocupació de les sales d’estudi

Societat

Compte enrere pels exàmens finals. El final del curs s’apropa i les esquenes cada nit resten més doblegades sobre els llibres i els apunts. Per tal d’acompanyar als estudiants en la seva creuada memorística, l’Ajuntament ja ha tornat a posar en marxa les sales d’estudi nocturnes a Sant Andreu. Una alternativa a l’escriptori de casa que ara esdevé segura, ja que, mitjançant un nou mapa interactiu, els usuaris poden consultar l’ocupació de la sala en temps real.

 

En el cas de Sant Andreu de Palomar, l’única sala d’estudi nocturna que romandrà oberta fins al 22 de juny és la de la Biblioteca Ignasi Iglesias – Can Fabra, de dilluns a divendres de 21 hores a 1 de la matinada. En el cas que les seves 56 places estiguin ocupades, els estudiants també es podran dirigir a les altres dues sales del Districte, situades a la Biblioteca de la Sagrera i a l’Espai Jove Garcilaso. Ara bé, cap de les tres sales andreuenques obrirà en cap de setmana.

Tal com ha explicat la regidora del Districte, Carmen Andrés, “incrementar el nombre de sales és una cosa que habitualment fem, però la novetat d’enguany és l’estrena del mapa interactiu en el qual els estudiants poden consultar quina és la sala d’estudi que tenen més propera, el seu nivell d’ocupació i l’horari que tindrà“.

Andrés incideix en el fet que “el mapa interactiu no només té com a objectiu apropar als estudiants a les sales, sinó de fer un repartiment equitatiu del seu ús”. Tal com apunten els estudis elaborats des de l’Ajuntament de Barcelona, hi havia estudiants que no sabien quines sales tenien disponibles, motiu pel qual algunes sales s’omplien de seguida pel boca-orella i unes altres restaven permanentment buides.

En total, l’any passat les sales d’estudi van tenir una quota d’ocupació del 38,5% a tota la ciutat, i dels 90.000 estudiants que s’hi van desplaçar, només 9.000 les van fer servir de forma permanent.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt