El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Rec Comtal, al seu pas pel carrer del Cinca / Fons Lourdes Pinyol

Caminada pel Rec Comtal per la prevenció del càncer de còlon

Societat

Demà diumenge entre les 9 hores i les 9:30 hores diversos aficionats a les marxes a peu sortiran des de la plaça de Can Fabra. L’objectiu de la caminada? Sensibilitzar a la població sobre la importància de fer-se les proves per a la detecció precoç del càncer de còlon i de recte.

 

El recorregut vorejarà el riu Besòs i el Rec Comtal des de Sant Andreu de Palomar fins a Vallbona. Un traçat d’11 quilòmetres que s’espera finalitzar cap a les 15:30 hores a la mateixa plaça de Can Fabra. Per tal que el camí de tornada sigui més amè i diferent, aquest es farà per la ribera del Rec. Per tothom que es vulgui hidratar, l’organització ha preparat un punt d’avituallament a Montcada i Reixac per reposar forces. S’ha de destacar que per participar en la caminada no cal inscripció prèvia. La participació és lliure.

Recorregut de la caminada / EURO-SENDERS
Recorregut de la caminada / EURO-SENDERS

Aquest tipus d’afectació tumoral és el més freqüent entre els homes i les dones. És el segon tipus de càncer que més víctimes mortals provoca. La intenció de la caminada és conscienciar a la població de la transcendència que pot tenir un diagnòstic precoç, abans que el càncer comenci a donar els seus primers símptomes. Tal com apunten els especialistes, es tracta d’una prova molt senzilla que s’ha de fer cada dos anys i que es recull a les mateixes farmàcies col·laboradores.

El programa s’adreça sobretot als veïns i veïnes entre els 50 i els 69 nous anys. El fet que l’individu no tingui antecedents familiars, no ha de ser excusa per no fer-se la prova, ja que l’eixidura pot desenvolupar-se en qualsevol persona sense necessitat de relació genètica. Les persones que vulguin rebre més informació ho poden fer a la plana web www.prevenciocolonbcn.org i al punt d’informació situat a la sortida/arribada de la caminada.

Fotografia | El Rec Comtal, al seu pas pel carrer del Cinca / Fons Lourdes Pinyol

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt