El diari independent de Sant Andreu de Palomar

trenet-nadalenc-editada-david-garcia-mateu

El trenet nadalenc ja circula pels carrers de Sant Andreu

Societat

L’asfalt dels carrers de Sant Andreu s’ha vestit amb les fictícies vies del trenet nadalenc. Pràcticament com si fos ja una tradició, el vehicle ha fet avui al matí el seu viatge inaugural amb els avis i àvies de la Casa Asil. L’anhel de Nadal ha transportat als octogenaris passatgers fins a la seva infantesa durant uns minuts. “La gent gran s’il·lusiona igual o més que els nens petits”, comenta el xòfer d’enguany, Manuel Reche.

Banner Ajuntament 300x250
 

Des d’avui fins al dia 4 de gener el trenet circularà pràcticament sense interrupció pels carrers de Sant Andreu de Palomar. “El 5 ja hauran de treballars Ses Majestats, els Reis Mags d’Orient”, avança Reche amb un somriure. L’horari matinal del trenet serà d’11 a 14 hores, interval en el que partirà des de la cantonada del carrer de Campeny amb el carrer Gran, mentre que a les tardes efectuarà la seva sortida des de la cantonada del carrer Gran amb la rambla de Fabra i Puig de 17 a 20 hores. Les 56 persones que pot arribar a transportar viatjaran per tota la rambla andreuenca fins a girar cua al carrer de Concepció Arenal. Continuarà circulant pel carrer de Bartrina i tornarà a girar a la dreta pel carrer de Campeny, fins a enllaçar amb la columna vertebral del poble: el carrer Gran.

El trajecte d’uns 15 minuts aproximadament “no només desperta la il·lusió dels més petits, sinó també la dels seus pares i avis”, explica Rodrigo, qui va ser el xòfer del Nadal de l’any passat. “L’any 2015 ens vam trobar amb cues de fins a dues hores”, recorda. Ni el fred ni la pluja van desanimar als veïns i veïnes de fer un tomb per Sant Andreu; “la cua amb paraigües inclossos arribava fins al carrer de les Monges”, rememora.

El trenet ha arribat avui a Sant Andreu després de baixar des de Lloret de Mar, ciutat en la qual acostuma a treballar durant la temporada estival. “Però s’ha de dir que és molt més agraït treballar per la campanya nadalenca, que no pas a l’estiu”, assegura Rodrigo. “És una feina especial, diferent; aquí t’omple la il·lusió i la cara que fan els nens petits quan veuen passar el trenet per davant dels seus ulls”, narra Reche.

trenet-nadalenc-cabina-editada-david-garcia-mateu

“Quan els deixes tocar la campaneta fins i tot es desfan”, comenta agraït Rodrigo. “Als estius això és pràcticament impossible que ho deixem fer, perquè pràcticament no tenim temps per complir amb els horaris”. Però el tipus de passatge andreuenc és molt diferent del de Lloret de Mar o Mallorca, illa natal del maquinista. No es tracta de visitar un lloc turístic, és viure l’essència dels carrers des d’un altre punt de vista, “i molts repeteixen”, assegura.

El trenet, organitzat per l’Eix Comercial i l’Associació Sant Andreu Comerç Nord, és un reclam més dinamitzar i animar l’ambient nadalenc. De fet, més enllà de la locomotora i les seves populars vagonetes, els carrers també comptaran amb l’animació teatralitzada d’uns peculiars pastorets.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt