El diari independent de Sant Andreu de Palomar

bota-dinero-pressupostos-ajuntament-david-garcia-mateu

L’oposició al complet rebutja els pressupostos de Carmen Andrés

Política

Cinc ‘noes’. Els pressupostos que va presentar la regidora socialista del Sant Andreu, Carmen Andrés, van ser rebutjats per tots els partits de l’oposició. La majoria d’ells, però, només van justificar el seu vot negatiu per les formes amb les quals s’han negociat les partides amb els partits (o directament, no s’han negociat, segons sostenen).

 

El pressupost pel Districte comptava amb 9 milions d’euros dedicats a la despesa corrent (un 3,5% més respecte l’any anterior), i tenia previst invertir 118 milions d’euros en obres. Construccions com les del poliesportiu del Canòdrom o la del mercat de Sant Andreu. A més, “el pressupost social s’ha incrementat en 111 milions respecte al del senyor Trias”, afegia Andrés davant les crítiques de Ciutadans sobre la dotació a la matèria social.

Els pressupostos rebutjats en plenari multiplicaven la inversió per habitant que va efectuar l’anterior mandat de CiU, amb l’exregidor Raimond Blasi al capdavant. Sant Andreu passava de destinar 275 euros per habitant de mitjana, a 888 euros. “Lliçons poques”, contestava la regidora socialista a la portaveu de CiU, Ximena Gadea, quan aquesta “emplaçava” a l’equip de Govern a “buscar al diccionari la paraula ‘hipocresia'”.

CiU i ERC van justificar el seu vot negatiu als pressupostos per les formes amb les quals s’havien presentat. “No han tingut la intenció de negociar res”, sostenia Gadea. Per la seva banda, el conseller d’ERC, Carlos Rodríguez Escuredo, titllava la política del Govern de “postureig”. “Van començar el mandat amb el suport de 21 regidors i ara només els queden 15; han perdut pel camí a ERC i la CUP“, alertava Escuredo. Per al PP els pressupostos representaven una “imposició” del Govern.

Ciutadans va ser l’únic partit que va centrar el seu discurs en el contingut del document. “La partida destinada a ajudar al comerç de proximitat és de 12.600 euros per set barris i creix un 0%; ridícul”, denunciava el seu conseller Marcos Rodríguez, tot i que reconeixia que el pressupost per Sant Andreu “havia augmentat considerablement”.

La CUP – Capgirem Barcelona va anar a votar directament en contra, “perquè no tenim cap argumentació redactada“, assenyalava el seu conseller, Ivan Altimira, i el Partit Popular va considerar que havia de posar el seu semàfor en vermell “per les incongruències” que presentava el pressupost. La seva consellera, Carmen Santana, reflexionava al voltant la legalitat del document econòmic i el situava “fora de la llei”, ja que “no compleix amb la legislació d’estabilitat pressupostària”. A més, Santana afegia que “tenen una clara manca de descentralització envers els districtes i els grans projectes resten sense una mínima dotació econòmica”, esgrimia.

Tot i el rebuig als pressupostos del Districte de Sant Andreu, el Govern podrà continuar amb el seu full de ruta pactant una per una les mesures fins a esgotar el mandat. El Pla d’Actuació del Districte, tot i no ser sotmès a votació, també va rebre dures crítiques. Des de “succedani de PAD”, per part de CiU, fins a un perllongament de “les bones intencions”, sota el punt de vista d’ERC.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt