El diari independent de Sant Andreu de Palomar

correfoc-previa-editada-david-garcia-mateu

Un correfoc amb molt més que pirotècnia

Cultura

El correfoc d’enguany arriba per omplir els carrers de Sant Andreu amb espectacles que van més enllà de la pirotècnia. La Colla de Diables de Sant Andreu, encarregada de donar el tret de sortida a la plaça Orfila a les 21h, celebra els seus 35 anys amb una exhibició que combinarà el foc amb música en directe, arts de circ i una actuació teatral. En aquesta mateixa plaça, la colla de la Satànica tancarà el correfoc amb un espectacle on els diables de les cinc colles que han convidat per a l’ocasió cremaran més de 70 quilos de pólvora.

 

Tal com ha explicat l’Elisa Ruiz, membre de la colla de Diables de Sant Andreu, la seva actuació està protagonitzada per un seguit de personatges fantàstics. L’espectacle d’enguany està dedicat a la memòria d’un company de la colla, pel que la representació pretén retre homenatge a diferents aspectes de la seva vida.

Ruiz ha remarcat la intenció de la seva colla de mantenir una gran presència al correfoc fomentant un espectacle complet que inclogui una forta vessant teatral, on cada membre interpreta el seu personatge. “No només correm, sinó que hi ha tota una feina interpretativa darrere”, ha matisat la diablessa. En aquest aspecte, Ruiz ha destacat la línia estètica de la seva colla, amb unes màscares molt representatives que han esdevingut el tret diferencial que els distingeix d’altres diables de Catalunya. A més, la colla de Diables de Sant Andreu comptarà també amb dos convidats més: la Colla Vella de Diables de Santa Coloma i els Diables del Clot.

Per la seva banda, el cap de la colla de la Satànica, Adrià Esteve, ha avançat que preparen un sostre de 100 carretilles que crearan una cortina de foc al Mercat. En total, els diables preveuen cremar 70 quilos de pólvora amb l’ajuda dels Diablons d’Olesa de Montserrat, els Diables de Montbau, el Drac de Vilanova i la Geltrú, el Drac de Sant Just Desvern i la Víbria del Poblenou, un drac històric amb pits de dona.

El recorregut complet del correfoc, en el qual també participarà la colla de Diables del Mercadal Infernal, és pot consultar al programa de la Festa Major

Recorregut del correfoc

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt