El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Tema

tecnologia

Sant Andreu, el futur ‘hub’ de la mobilitat sostenible de BCN?

Societat
Bici DGM

Corria el setembre de 2006 quan Sant Andreu de Palomar va passar a tenir el primer casc antic de la ciutat en incorporar la ‘Zona 30‘. Ara, 12 anys després, les mesures encarades a pacificar els carrers, reduir la contaminació i millorar la seguretat no han deixat d’implementar-se. Ja fos mitjançant l’arribada del Bicing al 2008, com amb l’actual pacificació de la seva principal artèria: el carrer Gran.

Continua llegint

La UPF premia una jove veïna per un invent revolucionari

Societat
Miram Gargallo

D’aquí a uns anys, els arbres naturals de les ciutats podrien conviure amb una nova espècie igual de sostenible: els arbres fotovoltaics. Sí, sembla una idea aparentment senzilla, però fins a l’any 2011 no la va dur a terme ningú. El seu impulsor? Aidan Dwyer; un nen dels EUA de 13 anys a qui l’invent se li va fer viral. El projecte, però, no va resultar ser perfecte. Tal com ha descobert la jove andreuenca Mireia Gargallo, la idea encaratenia serrells a perfeccionar. Una feina que ella mateixa ha dut a terme enguany i que ja li ha valgut una condecoració de prestigi.

Continua llegint

El Mobile World Congress també tindrà el seu espai a Sant Andreu

Societat
Mobile World Congress 2016

Dilluns vinent comença el Mobile World Congress, una de les cites tecnològiques més importants del món. Cada any aplega un gran nombre de visitants que omplen els carrers de Barcelona. Però enguany porta una novetat: la Mobile Week Barcelona a la que s’ha sumat Sant Andreu.

Continua llegint

Vés a dalt