El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Barcelona reconeix l’aportació de tres entitats històriques de Sant Andreu

Societat

Reconeixement a més d’un segle de trajectòria. L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha presidit aquest dijous el lliurament de les distincions a entitats i institucions centenàries de la ciutat en un acte que s’ha celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament. Unes distincions que, en el cas de Sant Andreu de Palomar, han recaigut en l’Ateneu Obrer de Sant Andreu, el Col·legi Mare de Déu dels Àngels (el qual l’any vinent deixarà de gestionar l’escola de les Salesianes) i la Fundació Privada Casa Asil de Sant Andreu de Palomar.

 

Aquest és el segon any de vida d’uns guardons creats per reconèixer la trajectòria d’aquelles entitats que tinguin 100 anys o més i una acreditada història vinculada amb la ciutat de Barcelona. Durant l’acte de lliurament, Collboni ha destacat que “poques ciutats del món com Barcelona poden celebrar un acte com aquest” perquè poques ciutats compten amb un “teixit associatiu amb tant de bagatge històric i vitalitat“.

Collboni ha expressat l’agraïment de la ciutat a les entitats i institucions centenàries reconegudes “per contribuir a mantenir valors com la solidaritat, la justícia social, el respecte, la cultura o l’educació”, així com per haver preservat el llegat durant com a mínim un segle i per mantenir viva la història i la personalitat de la ciutat.

Entrega de la distinció a l’Ateneu Obrer de Sant Andreu // Ajuntament de BCN

En aquesta ocasió, s’han aprovat distincions a deu entitats relacionades amb l’educació, vuit entitats de caràcter cultural, quatre agrupacions professionals, quatre entitats esportives i sis més vinculades amb la religió, l’acció social o d’altres.

Fotografia | Retrat de família de la segona edició de les distincions a les entitats centenàries // Ajuntament de Barcelona

1 Comentari

  1. Què en sabeu dels Jocs Florals que se celebraven a Sant Andreu, auspiciats per Mn. Clapés? El meu oncle Anton Bachs i Gabriel va guanyaar la Flor Natural, però no sé l’any. Teniu informació?
    Gràcies, si enteniu i ho publiqueu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt