El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Fira Literal reforça les seves arrels a la Fabra i Coats

Cultura

Literal, la fira d’idees i llibres radicals, celebrarà aquest cap de setmana del 20 i 21 de maig la seva 9a edició a la Fabra i Coats. L’esdeveniment, que atrau milers de persones i un gran nombre de professionals, ha esdevingut una de les jornades clau en el panorama literari, intel·lectual i polític de la ciutat. De fet, hores abans d’arrencar una edició que promet ser de rècord, ja hi ha confirmada la participació d’un centenar d’editorials independents i una desena de llibreries cooperatives al mercat del llibre.

 

Més enllà de les editorials i els professionals, Literal també oferirà al públic tota una sèrie d’activitats repartides entre les cinc sales habilitades al recinte fabril. Uns espais que tindran com a objectiu esdevenir un espai alternatiu a les grans fires europees. De fet, aquest dijous i divendres ja s’ha celebrat el Literal Pro, un espai previ a la fi que ofereix un entorn exclusiu per a editors i titulars de drets, de manera que puguin intercanviar i compartir informació sobre els seus projectes editorials, pactar col·laboracions i cedir o adquirir drets.

La Literal és la gran oportunitat de les editorials independents // Oriol Clavera

Més enllà de comptar amb un gran aparador per fer-se amb els volums i darreres novetats que ofereixen les editorials independents, l’organització també instal·larà espais de restauració cooperativa, zones de joc, racons de lectura i escenaris artístics, entre d’altres. Tot plegat, perquè com assenyalen, el principal objectiu de la Literal “no és vendre llibres – en tot cas vendre llibres pot ser-ne una conseqüència – el nostre principal objectiu és generar nous lectors i lectores de pensament crític“.

Fotografia | Fira Literal 2022 // Oriol Clavera

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt