El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’AFA de l’Escola 30 Passos denuncia els endarreriments en les obres

Societat

L’Associació de Famílies (AFA) de l’Institut Escola Els 30 Passos ha presentat una denúncia al Síndic de Greuges de Barcelona i al Síndic de Greuges de Catalunya pels endarreriments en la construcció de l’edifici definitiu. Una queixa formal a la qual sumen els danys i perjudicis per “la mala gestió” que les administracions competents han generat a la comunitat educativa, segons han denunciat en un comunicat.

 

En només quatre dies l’AFA ha aconseguit recollir 1.123 signatures, les quals han sigut presentades conjuntament amb la denúncia dirigida contra el Consorci d’Educació de Barcelona i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya (administració responsable de la construcció de l’edifici definitiu). Tal com recorden, els alumnes acumulen ja set anys en barracons i encara no disposen de projecte per a la construcció de l’edifici definitiu.

Mentre que el primer curs que va obrir les portes va ser l’any 2016 / 17 entre mòduls prefabricats, l’esperança era iniciar les obres de l’edifici definitiu el segon semestre de 2020 (una obra que s’esperava entregar l’any 2022). Malgrat tot, denuncien, l’Institut Escola continua sense edifici ni concurs del projecte executiu de l’edifici. Una situació que consideren extrema, ja que el present curs “esgota la capacitat dels barracons existents i encara no s’ha iniciat la construcció de la 3a línia de barracons d’obra”.

Segons emfatitzen, els retards “ja han aconseguit que centenars d’infants que van estrenar els mòduls a Infantil 3 mai arribin a estar escolaritzats en un edifici“. Davant d’aquesta situació, l’AFA ha decidit reclamar la construcció immediata de l’edifici i demanar la depuració de responsabilitats pels danys i perjudicis.

Fotografia | @AF30Passos

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt