Sant Andreu, entre els districtes menys insegurs de la ciutat

Societat

Creix la inseguretat? Si bé en l’imaginari col·lectiu aquest debat mai sembla acabar, les dades de la darrera Enquesta de Victimització de Barcelona apunten que el Districte de Sant Andreu és més segur que anys enrere. O almenys, aquesta és la percepció del veïnat enquestat de forma aleatòria entre l’11 de febrer al 8 de març de 2022. Segons les dades, els veïns del districte són els que menys fets delictius asseguren haver patit al llarg del 2021 (ho han fet 23 per cada 100 veïns) i l’evolució respecte als darrers anys és a la baixa.

 

Tal com apunten les dades de l’enquesta, la majoria de delictes que ha patit el veïnat estan relacionats amb la seguretat personal (robatoris o intents de robatori de cartera o bossa, intimidacions, agressions, etc.) seguit de robatoris en vehicles i de les incursions als domicilis. En aquest sentit, cal tenir en compte que no tots aquests delictes dels quals han sigut víctimes els veïns han succeït al districte. De fet, el Districte de Sant Andreu és on s’han produït menys fets delictius de tota la ciutat segons l’enquesta, només per darrere de Les Corts i Gràcia.

Fotografia | Guàrdia Urbana

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*