El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu es tenyirà de lila pel 8-M

Societat

Per tal que els valors i objectius del Dia Internacional de la Dona no només quedin reduïts a la jornada del 8-M, Sant Andreu de Palomar ha preparat tot un seguit de dies amb activitats, concerts i xerrades per reflexionar i canviar l’estat de la qüestió. De fet, l’acte central no se celebrarà aquest mateix 8-M, sinó que tindrà lloc el proper dijous a les 18 hores a l’Espai Josep Bota de la Fabra i Coats. Una cita on el Grup de Dones Trinitat Vella i Vaya Tela Trinitat seran les entitats encarregades de fer lectura del manifest, amb l’acompanyament musical de la pianista Lídia Facerías i la guitarrista Helena Bantulà.

 

Tanmateix, cal posar de relleu que al llarg del vespre d’aquest 8-M la façana de l’Ajuntament de Sant Andreu s’il·luminarà de color lila. Una acció a la qual se sumaran a partir de dijous tota la resta d’activitats, com ara el col·loqui ‘Les dones també treballen!’ que es durà a terme al Casal de Gent Gran Bascònia (11 hores) o la conferència sobre la figura de Prudencia Ayala al Casal de barri Can Portabella (18 hores).

En l’àmbit creatiu, el Centre Cívic Sant Andreu ha organitzat pel proper divendres a les 19 hores el teatre-fòrum ‘#CanBIem la festa!’ sobre la diversitat afectiva i sexual. Una obra que reflectirà “les opressions quotidianes que viuen les persones bisexuals i els mites fabricats entorn de la seva realitat, fruit d’un sistema patriarcal, heteronormatiu i binari”, avancen. D’altra banda, pel mateix dia a la mateixa hora Can Portabella ha programat el concert de Maria Esteban i el Quartet Voces velades.

Respecte a dissabte vinent al matí, els membres de l’Ateneu l’Harmonia ja han llençat una crida per repintar els murals feministes del carrer del Segre, després que hagin estat atacats i vandalitzats amb simbologia feixista. Ja a la tarda, a les 17 hores l’Hogar Centro Castellano Leones de Catalunya tractarà una sessió sobre els aspectes claus de la salut de les dones, la importància de l’autocura i prioritzar-se a una mateixa com a font del benestar.

De cara a la setmana següent, l’Associació Musical Andreuenca prepara pel diumenge 20 de març a les 12 hores un concert i un debat a l’Espai Bota de la Fabra i Coats amb la Banda Simfònica de Barcelona de l’entitat. “Una de les nostres línies d’acció serà posar de manifest la importància de la dona a la música i, de retruc, a la societat; parlarem de directores, inspiradores, intèrprets, leitmotive i composició”, expliquen. Una cita musical a la qual cal sumar la que presentarà dilluns 28 de març la biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra (18.30 hores). En aquest cas, l’auditori de l’equipament acollirà l’univers delicat, volàtil i sincer de Txell Sota, amb les cançons del seu primer disc ‘No sembles tu’.

Per últim, la biblioteca també a programat per dimecres 30 de març (11.30 hores) la presentació de la publicació ‘Les dones del mocador verd. La lluita per unes pensions de viduïtat dignes’, on es recullen els manifestos i la història de la lluita impulsada per aquesta entitat per unes pensions de viduïtat dignes. En paral·lel, la SCE La Lira organitzarà divendres 25 de març a les 19 hores la taula rodona ‘La salut mental també és qüestió de gèneres?’, per la qual caldrà inscripció prèvia.

Fotografia | Districte de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt