El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El 60% dels andreuencs ja ha rebut la pauta completa

Societat

La campanya de vacunació contra la COVID-19 avança a velocitat de creuer. Segons les dades que recull el Biocomsc de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), fins el 73% dels veïns de Sant Andreu de Palomar ha rebut la primera dosi i un 60% ja compta amb la pauta completa. A hores d’ara, el ritme de vacunació és una mica més accelerat en el sector urbà que depèn del CAP Meridiana respecte al CAP Casernes.

 

Una altra dada rellevant té relació amb el gènere: fins a un 55% de les persones vacunades han sigut dones, mentre que els homes representen el 45% dels immunitzats. Pel que fa als grups generacionals, aproximadament el 94% dels majors de 75 anys ja compta amb els dos vaccins, mentre que el 60% dels joves entre els 20 i els 30 anys ja ha rebut la primera dosi. De fet, aquest és el grup que al llarg dels dies vinents començarà a rebre massivament la segona dosi. Entre la resta de grups d’edat, destacar el sotrac percentual que s’observa en el col·lectiu de població entre els 60 i els 64 anys: només s’ha vacunat el 80% del veïnat.

Pel que fa a les vacunes que s’han inoculat a Sant Andreu, l’àmplia majoria han sigut fabricades per Pfizer (70%), seguida d’AstraZeneca (17%), Moderna (9%) i Janssen (4%). Les persones que han comunicat no vacunar-se per les vies oficials no arriben ni a l’1% del conjunt de la població, segons les dades del Departament de Salut. En paral·lel, aquests darrers dies ja s’ha obert la possibilitat de demanar cita prèvia perquè els adolescents entre 12 i 15 anys es vacunin acompanyats dels pares o tutors legals.

El bon ritme de les vacunacions, però, contrasta amb l’alta incidència del virus, sobretot entre la població que encara no s’ha immunitzat. Només la setmana del 26 de juliol a l’1 d’agost, després del pic de la cinquena onada, van donar positiu 487 veïns del districte, 185 dels quals residents de Sant Andreu de Palomar. Per franges d’edat, 36 eren menors de 14 anys, 56 tenien entre 15 i 34 anys, 68 entre 35 i 64 anys, i per últim els majors de 65 anys han acumulat 25 infeccions. La taxa de reproducció del virus, però, ja està per sota de l’1.

Fotografia | Departament de Salut

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt