Gemma Dansa, l’escola de ball que s’adapta a cada alumne

Contingut patrocinat

Ja fa gairebé una dècada que la ballarina professional Gemma Ascaso Juárez va decidir invertir la seva llarga experiència com a professora reglada de dansa en la creació de la seva pròpia escola: Gemma Dansa. I en aquests 10 anys hi han passat més de 300 alumnes. El centre, ubicat al carrer del Cinca, està molt arrelat a Sant Andreu. A l’hora d’ensenyar, busquen la màxima personalització, de manera que cada alumne pot rebre indicacions adaptades al que més necessiti.

 

“No tothom és igual, per això mirem la manera de millorar l’aprenentatge i adequar-lo a cada alumne”, explica Gemma Ascaso. Per aconseguir-ho, tenen dos professors a cada classe per poder-se adaptar a les necessitats de cadascú. Per exemple: “Hi ha nenes molt tímides a les quals donem un entorn més recollit perquè se sentin més a gust”, comenta la directora del centre.

I en el transcurs de les mateixes classes, tenir a dos professors al mateix temps permet estar més a prop de cadascú, podent anar corregint més fàcilment a tothom. És, doncs, un ensenyament molt personalitzat, que al mateix temps és molt familiar i proper. “Tenim un tracte molt planer a tothom, no hi ha filtres per contactar amb els professors i els pares hi poden parlar directament sense cap problema”, remarca Ascaso, satisfeta que la proximitat sigui un dels trets distintius del centre que les famílies més valoren.

L’escola va obrir l’any 2012, fruit d’un procés de reflexió personal de Gemma Ascaso Juárez. “Vivia una situació personal complicada, vaig agafar-me un any sabàtic i el meu entorn em va animar a crear la meva pròpia escola“, rememora. No era nova en això: va començar a donar classes als 18 anys, i d’això ja en fa gairebé quatre dècades. A la seva llarga carrera docent s’hi suma una trajectòria com a ballarina professional, amb actuacions a Europa, Orient i Amèrica. Una experiència contrastada que li va permetre agafar les regnes de la seva feina i ser ella qui dirigís una escola de dansa.

Tenen dues línies d’ensenyaments. Una és més professional, per als alumnes que volen presentar-se a exàmens en centres oficials, beques o concursos. L’altra línia és més lúdica, però no per això menys rigorosa, enfocada més aviat a donar servei a la gent del barri que tingui cert interès en la dansa. “I si veiem que funcionen, els fem classes de reforç els dissabtes i ja s’apropen a un nivell més semiprofessional”, explica la responsable del centre. Aquest servei al barri passa també per altres aspectes, que van més enllà de la dansa: treballen el respecte, la responsabilitat, l’esforç i la constància. “S’ha de treballar el cos i la ment”, considera la professora. També utilitzen altres tècniques, com pilates o acrobàcia, per poder ajuda els alumnes a obtenir millor rendiment en el seu treball.

El centre ha aconseguit arrelar-se a Sant Andreu de Palomar. No només ha esdevingut un punt de trobada per a persones del barri -i també perquè joves puguin conèixer alumnes d’altres escoles diferents de la seva- sinó que mai han dubtat a sumar-se a actes populars que contribueixin a fer viu Sant Andreu: sigui per Festa Major, per Nadal o col·laborant amb l’Associació Sant Andreu Nord Comerç, sempre intenten aportar el seu granet de sorra. I fins i tot han fet actuacions en residències de gent gran del barri.

Gemma Ascaso fent una correcció a una alumna durant una classe // JJS

Ja han obert les inscripcions de cara al curs 2021-2022. Tenen diferents nivells en funció de l’edat que van des dels 4 anys fins a arribar als adults. I per donar tranquil·litat als pares, han aplicat un protocol pel covid-19 que inclou entrades i sortides per diferents portes, ventilació constant gràcies a que l’espai és a peu de carrer o el respecte als grups bombolla de les escoles.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*