El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Cauen de forma sostinguda els nous positius per COVID-19

Societat

Segona setmana a la baixa. Sant Andreu de Palomar ha començat a doblegar oficialment la corba de la tercera onada del coronavirus, després de registrar 120 nous positius a les proves PCR i d’antígens entre l’1 i el 7 de febrer (la setmana anterior van ser 144). Una tendència, però, que acumula un ritme molt més baix que el reportat durant el doblegament de la segona onada. Si aleshores els positius van caure un 49% en quinze dies, ara la davallada quinzenal és del 30%, segons les dades del Departament de Salut.

 

El conjunt del districte també ha viscut una davallada de les noves infeccions d’una setmana per l’altra, en passar dels 467 positius als 304 d’aquest primer període de febrer. En tot cas, però, Sant Andreu de Palomar segueix al capdamunt de la taula dels barris amb més casos absoluts de tota Barcelona, només per darrere del barri de La Sagrada Família (121).

Respecte a la incidència del virus al nucli andreuenc, aquesta és de 205 infeccions per cada 100.000 veïns, mentre que la mitjana barcelonina és menor: 187 casos per cada 100.000 habitants. De totes maneres, l’índex de reproducció del virus convida a ser optimistes, ja que per cada 10 veïns que viuen al sector nord del territori se n’infecten per primera vegada set. En canvi, els contagis a la zona més propera a la rambla es mantenen estables: per cada deu infectats es contagien deu més.

L’afectació generacional segueix enfocada entre els adults de 35 a 64 anys, amb 65 casos setmanals, seguida dels joves entre els 15 i els 34 anys, així com les persones majors de 65 anys: 22 casos respectivament. Pel que fa als menors de 14 anys, se n’han detectat onze nous positius, els quals han provocat part del confinament de les aules dels centres escolars locals.

La setmana passada va acabar amb 13 grups escolars confinats, segons les dades del Departament d’Educació. Un d’ells a l’Institut Doctor Puigvert, tres a l’Escola La Maquinista, un a l’Escola Molí de Finestrelles, un al Sagrada Família, un a l’Institut Martí Pous, tres al FEDAC Sant Andreu, dos al Jesús Maria i un més al Jesús, Maria i Josep.

Fotografia | Hospital Clínic – Francisco Avia

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt