El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els nous contagis de COVID-19 baixen de forma sostinguda

Societat

Sant Andreu de Palomar ha registrat aquesta darrera setmana del 16 al 22 de novembre un total de 92 nous contagis de COVID-19 entre el veïnat, segons el Departament de Salut de la Generalitat. Una dada que suposa una baixada de positius a les proves PCR i antígens respecte al mateix període anterior, quan es van registrar 112 infeccions. La dinàmica, per tant, suposa el doblegament parcial de la corba que es va començar a descontrolar a principis d’octubre.

 

Tot i la tendència positiva, cal tenir en compte que Sant Andreu segueix entre els territoris més damnificats per la pandèmia en nombres absoluts. Més concretament, se situa com el barri de tota Barcelona amb més casos positius, lluny del Raval (79) o la Prosperitat (58). Pel que fa al conjunt del districte el nombre de nous contagis setmanals també ha caigut dels 304 positius als 235.

El grup generacional que agrupa la gran majoria de casos és el dels adults entre els 35 i els 64 anys, amb 49 nous positius, seguit dels joves entre els 15 i 34 anys (23 positius). Pel que fa als veïns majors de 64 anys, les dades han començat a apaivagar-se i només se n’han contagiat una desena, la mateixa xifra d’infeccions que han registrat els menors de 14 anys.

Aquests darrers afectats pel coronavirus han sigut els que han motivat el confinament d’aules als centres educatius de Sant Andreu. Segons les dades del Departament d’Ensenyament, amb data de dimecres 25 Sant Andreu registra sis grups confinats per evitar la propagació de la COVID-19 entre els seus alumnes i docents: dues a l’Escola Molí de Finestrelles, una al centre de la Sagrada Família, dues a l’Institut Martí Pous i una al centre de formació professional Barcelona Vitae Sant Andreu.

Aquest conjunt de dades sanitàries han suposat que el territori hagi registrat aquesta darrera setmana un índex d’incidència de 157 contagiats per cada 100.000 andreuencs. Una mitjana superior a la barcelonina, la qual s’ha establert en 119 casos per cada 100.000 habitants. Pel que fa a la taxa de reproducció del virus, l’aritmètica tradueix que per cada 100 andreuencs contagiats que viuen a la zona nord del territori se’n contagien 113, mentre que al sud el mateix centenar s’en contagien 96.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt