El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Acusat un andreuenc per prostitució de menors i gravar-ho amb càmera oculta

Societat

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat mes de març a un veí de Sant Andreu de Palomar, de 40 anys, acusat de mantenir relacions sexuals amb dues menors de 15 anys a canvi de diners, tal com ha avançat El País i han confirmat fonts policials a L’Exprés de Sant Andreu. L’home, qui respon a les sigles J. O. J., és guitarrista a la banda Decibelios i responsable de l’establiment Big Bang Colors del carrer de les Monges. A més, també se l’acusa de gravar amb càmera oculta les trobades sexuals. Si bé al març va entrar en presó preventiva, el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs i ara està a l’espera de judici.

Banner Ajuntament 300x250
 

Segons les fonts del mateix mitjà de comunicació, l’home contractava els serveis de les menors a través d’una intermediària, qui tot i també tenir 15 anys, actuava com a proxeneta. El preu que J. O. J. pagava per mantenir sexe amb les adolescents: entre 400 i 100 euros, cocaïna i alcohol. Mentre que la primera relació va ser el passat novembre de 2019, la segona es va produir només un mes després. Fins i tot al gener, quan els Mossos d’Esquadra ja havien obert una investigació contra ell, va mantenir una tercera relació sexual amb una de les menors. Totes elles, trobades íntimes que ell mateix s’encarregaria d’enregistrar en secret, mitjançant dos telèfons mòbils i una càmera Go-Pro.

La detenció de l’individu es produiria el 2 de març al mateix negoci que té a Sant Andreu, segons han confirmat diversos testimonis de l’actuació policial a L’Exprés de Sant Andreu. El cos policial també va registrar tres immobles (un dels quals a Sant Andreu), on es va trobar el material audiovisual de caràcter sexual, però no van poder identificar a la resta de menors.

El veí de Sant Andreu finalment seria acusat dels delictes d’abús i agressió sexual a menors de 16 anys, dos delictes per prostitució, explotació sexual i corrupció de menors, més els delictes per les gravacions amb càmera oculta de les noies. Si bé en un primer moment va entrar a presó preventiva, dies després quedaria en llibertat amb càrrecs, un cop abonats 10.000 euros com a fiança, tal com ha fet públic fonts properes a l’acusat. A dia d’avui segueix a espera de judici.

Com va localitzar la policia a J. O. J.? Després que la mare d’una de les menors es fes càrrec del telèfon de la seva filla, quan aquesta va ser hospitalitzada a l’UCI per intentar suïcidar-se. Segons fonts policials citades per El País, la mare va esbrinar que en un dels grups de Whatsapp un adult reclamava una trobada sexual a canvi de diners. En adonar-se’n, va presentar denúncia als Mossos d’Esquadra i aquests van descobrir que el grup era gestionat per una altra menor de 15 anys, qui s’encarregava de gestionar totes les cites amb la col·laboració de la seva parella de 19 anys.

Un cop ha transcendit la notícia, una de les exparelles del detingut també ha decidit fer públic a les seves xarxes socials el turment que va suportar quan mantenia una relació amb J. O. J. Segons ha explicat N. T., des que ella tenia 13 anys ell ja la va instar a tenir relacions sexuals (mentre que ell tenia 26 anys). Si més no, des del primer moment també la va pressionar per fer veure que tenia 16 anys i així “mentir a la seva família i amics”.

La víctima també reconeix que es va intentar suïcidar entre el setembre i l’octubre de l’any 2013 i assegura que J. O. J. és un “monstre absolut”. “No puc evitar trencar a plorar en pensar en totes aquestes noies a les quals ha fet mal de per vida i que ara hauran d’embarcar-se en un viatge de curació sense fi”, ha lamentat.

Segons ha publicat la jove, ella mateixa va intentar fer saber als companys de banda de música les actituds del detingut en la intimitat, però “es van negar a escoltar-me a mi i a les altres supervivents”. De fet, aquest mateix dimecres els components de la banda Decibelios han emès un comunicat on admeten que hi ha una investigació en marxa contra el seu guitarrista, però es posicionen al seu costat: “Les esmentades acusacions són falses i tampoc està detingut”. “Fins que no es coneguin els resultats finals de l’esmentada operació, des de Decibelios no acusarem ni crucifixarem a ningú”, han assegurat.

L’Exprés de Sant Andreu s’ha posat en contacte amb Big Bang Colors per parlar amb el mateix J. O. J. com a responsable de l’establiment. Des de la botiga d’impressió, però, han assegurat que “ja no hi treballa” i han declinat fer cap declaració, tot i admetre que aquest matí de dimecres el mateix acusat estava atenent a la clientela.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt