El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’ANC insta a encerclar Sant Andreu Arenal per la Diada

Política

Els anhels d’independència han conduït a l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), en col·laboració amb Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència, a organitzar la manifestació de la propera Diada sota el lema “El deure de construir un futur millor. El dret a ser independents”. Una cita que esperen que es converteixi en la mobilització “més gran d’Europa” en temps de COVID-19 i que al districte tindrà escenari propi: l’estació de Sant Andreu Arenal.

Anunci Das Gestoria
 

Segons ha expressat l’ANC, la idea d’aquesta manifestació descentralitzada serà assenyalar els edificis de l’administració de l’Estat, “per recordar on és el poder que aspirem a reemplaçar”. Si bé als altres 106 punts de Catalunya els manifestants es reuniran davant l’Agència Tributària, les oficines del SEPE o els jutjats, a Sant Andreu han optat per l’estació pel fet de ser de Renfe (tot i que en realitat és propietat d’Adif des del 2005).

La intenció serà desplegar davant l’edifici ferroviari “missatges que il·lustrin els greuges que pateix Catalunya dins de l’Estat espanyol i subratllar la necessitat d’aconseguir un Estat Independent tan aviat com sigui possible”. Per poder accedir a l’espai perimetrat a partir de les 16:30 hores, caldrà haver-se inscrit prèviament al web de l’ANC, ja que l’aforament estarà limitat a un màxim de 500 persones.

Entre altres mesures de seguretat, l’organització ha confirmat que els manifestants hauran de complir la distància de dos metres entre ells, s’obligarà a fer ús de la mascareta i es col·locaran dispensadors de gel hidroalcohòlic. L’entitat sobiranista també ha recomanat a les persones de risc la no assistència als actes i en alguns punts també es prendrà la temperatura abans d’entrar al recinte on hauran de restar estàtics.

Però… quina opinió tenen els experts sanitaris sobre convocatòries com la que se celebrarà a Sant Andreu? Per ara, els epidemiòlegs Oriol Mitjà i Antoni Trilla ja han desaconsellat la celebració d’actes massius per la Diada. “És un risc que no hauríem d’assumir“, ha declarat Mitjà a TV3, qui també ha argumentat amb Trilla el perill que suposa la mobilitat i el risc d’aglomeracions a tres dies de l’inici del curs escolar.

Pel que fa al Govern de la Generalitat, la mateixa portaveu de l’executiu, Meritxell Budó, ha confirmat aquest mateix dimarts que no assistirà a cap de les concentracions presencials arran la situació sanitària. En la seva intervenció la consellera ha demanat “prudència” i evitar els contactes al “màxim”.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt