El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’ANC insta a encerclar Sant Andreu Arenal per la Diada

Política

Els anhels d’independència han conduït a l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), en col·laboració amb Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència, a organitzar la manifestació de la propera Diada sota el lema “El deure de construir un futur millor. El dret a ser independents”. Una cita que esperen que es converteixi en la mobilització “més gran d’Europa” en temps de COVID-19 i que al districte tindrà escenari propi: l’estació de Sant Andreu Arenal.

 

Segons ha expressat l’ANC, la idea d’aquesta manifestació descentralitzada serà assenyalar els edificis de l’administració de l’Estat, “per recordar on és el poder que aspirem a reemplaçar”. Si bé als altres 106 punts de Catalunya els manifestants es reuniran davant l’Agència Tributària, les oficines del SEPE o els jutjats, a Sant Andreu han optat per l’estació pel fet de ser de Renfe (tot i que en realitat és propietat d’Adif des del 2005).

La intenció serà desplegar davant l’edifici ferroviari “missatges que il·lustrin els greuges que pateix Catalunya dins de l’Estat espanyol i subratllar la necessitat d’aconseguir un Estat Independent tan aviat com sigui possible”. Per poder accedir a l’espai perimetrat a partir de les 16:30 hores, caldrà haver-se inscrit prèviament al web de l’ANC, ja que l’aforament estarà limitat a un màxim de 500 persones.

Entre altres mesures de seguretat, l’organització ha confirmat que els manifestants hauran de complir la distància de dos metres entre ells, s’obligarà a fer ús de la mascareta i es col·locaran dispensadors de gel hidroalcohòlic. L’entitat sobiranista també ha recomanat a les persones de risc la no assistència als actes i en alguns punts també es prendrà la temperatura abans d’entrar al recinte on hauran de restar estàtics.

Però… quina opinió tenen els experts sanitaris sobre convocatòries com la que se celebrarà a Sant Andreu? Per ara, els epidemiòlegs Oriol Mitjà i Antoni Trilla ja han desaconsellat la celebració d’actes massius per la Diada. “És un risc que no hauríem d’assumir“, ha declarat Mitjà a TV3, qui també ha argumentat amb Trilla el perill que suposa la mobilitat i el risc d’aglomeracions a tres dies de l’inici del curs escolar.

Pel que fa al Govern de la Generalitat, la mateixa portaveu de l’executiu, Meritxell Budó, ha confirmat aquest mateix dimarts que no assistirà a cap de les concentracions presencials arran la situació sanitària. En la seva intervenció la consellera ha demanat “prudència” i evitar els contactes al “màxim”.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt