El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Gemma Tarafa, nova regidora provisional de Sant Andreu

Política

Nou mandat, nou Govern. La proclamació d’Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona ha suposat la posada en marxa d’un nou cartipàs municipal amb els regidors de Barcelona en Comú que s’han incorporat al govern en funcions. En aquest cas, després de l’adéu de Laia Ortiz com a regidora del Districte de Sant Andreu, la nova regidora Gemma Tarafa ha assumit la responsabilitat local de forma provisional fins a mitjans del mes vinent.

 

Tot i estrenar-se com a regidora, val a dir que Tarafa no és nova a l’Ajuntament de Barcelona. En els darrers quatre anys ja va exercir com a comissionada de Salut de l’executiu de Colau i algunes de les mesures més rellevants, com el dentista municipal, van ser obra seva. De fet, la seva carrera professional sempre ha anat vinculada al món de les ciències: llicenciada per la Universitat de Barcelona en Biologia, és doctora de Biologia Molecular per la mateixa universitat i ha sigut investigadora postdoctoral a la Universitat de Yale (EUA).

A més, Tarafa també ha treballat a l’Institut Català d’Oncologia, fet que no li va impedir participar des del primer dia en la fundació de Guanyem Barcelona, embrió de Barcelona en Comú. Tot i això, segons han assenyalat a L’Exprés de Sant Andreu fonts de la formació, la seva estada a la plaça d’Orfila pot ser testimonial.

Aquest fet rau en les negociacions que estan duent a terme els comuns amb el PSC per formar un executiu de coalició. Però… per què no s’han incorporat els socialistes als nous càrrecs de govern com sí que ho han fet des de BComú? Si bé la formació liderada per Jaume Collboni va donar el seu suport a la investidura d’Ada Colau com alcaldessa, encara no hi ha cap pacte signat que reparteixi els districtes entre tots dos partits. Per tant, Sant Andreu o bé pot tornar a caure en mans dels socialistes, o bé pot continuar sent territori dels comuns.

Tot i que el repartiment de cadires encara està enlaire, des de Sant Andreu en Comú assenyalen que no tenen intencions de deixar escapar la regidoria del Districte (un dels seus bastions electorals). De totes maneres, també cal tenir en compte que quan van pactar amb els socialistes fa dos anys i mig sí que van cedir la plaça andreuenca, tot i que l’equip de Collboni només va ser la cinquena força més votada l’any 2015. En canvi, ara els resultats del 26M sí que els doten de major legitimitat per prendre possessió del territori. Fins i tot van ser primera força a barris com la Trinitat Vella, el Bon Pastor o Baró de Viver.

Quedi com quedi el pacte, el que és segur és que Tarafa passa a ser la primera regidora oficial de Sant Andreu del nou mandat. Un càrrec que fins i tot se’l podria quedar en endavant, ja que de les tres regidores andreuenques que abans tenien els comuns a la plaça de Sant Jaume (Laia Ortiz, Mercedes Vidal i Janet Sanz), només la darrera continuarà en exercici. Una continuïtat, però, que segurament continuarà vinculada a Nou Barris; districte on ja ha sigut regidora en aquests darrers quatre anys. En política, però, no hi ha res escrit.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt