El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Contelles: “Volem que la gent surti al carrer a ballar”

Andreuencs

Cristina Contelles és la directora de Sant Andreu Pas a Pas, un centre que actua com a agent cohesionador entre els veïns de Sant Andreu i que imparteix cursos de ball, gimnàstica postural i altres activitats per a persones de totes les edats. Aquest cap de setmana és una de les entitats que organitza activitats gratuïtes amb motiu de la Festa Major de Sant Andreu de Palomar.

Banner Ajuntament 300x250
 

Com una llicenciada en física i un enginyer de camins terminen muntant una escola de ball?
Tant jo com el meu soci, en Benjamí, ens va enganxar la crisi. Vam decidir fer un gir a la nostra vida i el 2013 vam muntar Pas a Pas. No érem uns nouvinguts. Els dos feia temps que donàvem classes de ball a centres cívics. A més, sabíem que un projecte com el nostre podia funcionar, perquè a Sant Andreu no hi havia pràcticament oferta.

Com vius el ball?
És una forma d’expressió. Sóc una persona molt tímida, encara que de vegades no ho sembli. Però ja des de petita el ball em va permetre expressar-me a la meva manera. De petita ballava jazz a l’Ateneu de Sant Andreu.

Què oferiu a Sant Andreu Pas a Pas?
Som una escola de ball social. Aquí aprens a ballar, però sobretot un dels nostres objectius és que la gent vingui a divertir-se, desconnectar i conèixer gent nova. Vam començar amb les nostres especialitats, els balls llatins en parella: salsa, bachata, música cubana… Són balls que afavoreixen que es formin grups i relacions. Després vam ampliar l’oferta amb sessions de gimnàstica correctiva i també ens hem especialitzat en zumba.

La famosa zumba! Per què té tant d’èxit?
La zumba és un entrenament cardiovascular, però la seva filosofia encaixa molt bé amb la nostra: balla i no miris com! La feina del professor és fer que la gent es mogui i no se centra a corregir. A banda d’això, també fem classes per a nens petits i impartim sessions a diferents centres cívics. En total som 300 alumnes! Ens han ajudat a créixer molt aquests darrers mesos.

Què t’agrada de gestionar un espai com aquest a Sant Andreu?
Sant Andreu té un esperit molt de poble. Aquí socialitzar és més fàcil. Un projecte com el nostre a altres barris de Barcelona seria diferent. No es creen el mateix tipus de vincles.

Un negoci que genera amistats. Un luxe en plena era digital!
Tenim un grup format per diverses parelles que es va apuntar a classes d’iniciació a la salsa fa quatre anys. Ara fins i tot se’n van junts de vacances, queden els diumenges per fer el vermut… Són una pinya! Aquestes coses només es poden aconseguir en un nucli com Sant Andreu. Molta gent que ve a Pas a Pas no es coneixen entre ells, però després de trencar al gel troben vincles: ‘Ostres, tu anaves al col·legi amb el meu germà, o la meva mare coneix la teva’. Això és maco!

Què més t’agradaria aportar als veïns?
Com que creiem que la nostra tasca és positiva, sempre ens agradaria tenir més facilitats per organitzar iniciatives conjuntament amb l’Ajuntament. Volem que la gent surti al carrer a ballar; que facin activitats sanes i socialitzin. Moltes vegades anem de casa al treball i no utilitzem el carrer per res! Hi ha molts espais a Sant Andreu on ens agradaria fer coses. L’esport i el ball haurien d’estar més presents a la vida dels andreuencs.

Què heu preparat per aquesta Festa Major?
Aquest dissabte 1 de desembre a les 11 hores organitzem una masterclass de zumba en col·laboració amb l’Associació de Veïns de Sant Andreu Nord a la Casa Bloc. A més, el diumenge dia 2 també organitzem una activitat per nens al final del carrer dels Segadors cap a les 18 hores de la tarda i després farem balls de salsa fins a les 21 hores. Gairebé no cal dir que tothom està convidat!

També ets la presidenta de l’Associació Sant Andreu Nord. Quin és el teu objectiu?
Des de fa un any i mig només i la veritat és que és un repte molt bonic. A poc a poc anem aconseguint coses i guanyant visibilitat entre els veïns. És semblant al que faig a Pas a Pas, però amb un altre grup de gent. Tinc clar que el meu treball ara és dinamitzar. Hi ha gent que ven fruita, altre que treballa d’administrativa… Doncs a mi sempre m’agrada dir que em vull dedicar a dinamitzar. A fer que la gent s’il·lusioni i es mogui!

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Andreuencs

Vés a dalt