El diari independent de Sant Andreu de Palomar

TEB Special Olympics Expres Sant Andreu

Homenatge als campions andreuencs dels Special Olympics

Esports

Sant Andreu ha celebrat un homenatge a tots els esportistes andreuencs del Grup Cooperatiu TEB que aquest octubre han competit als Jocs Special Olympics 2018, celebrats entre la Seu d’Urgell i Andorra la Vella. De fet, l’acte presidit per la regidora del Districte, Laia Ortiz, ha volgut reconèixer la tasca de tots els esportistes i tutors no només pels resultats obtinguts en aquests jocs olímpics, sinó per la seva implicació amb l’esport inclusiu.

 

Al cap i a la fi, un total de 117 esportistes i 24 tècnics i voluntaris dels clubs esportius del TEB han participar en els Special Olympics d’enguany (cal remarcar que no tots eren de Sant Andreu). Tot i això, s’ha de remarcar que l’entitat ha sigut la que ha aportat la delegació més nombrosa de tots els Jocs, on han participat més de 1.500 esportistes de tot el món, incloent-hi països com Índia, Alemanya, Portugal o Finlàndia.

Els Jocs Special Olympics són l’esdeveniment esportiu més important per a les persones amb discapacitat intel·lectual. Se celebren un cop cada 4 anys a Catalunya des de 1988 i tenen com a objectiu sensibilitzar i fer una societat més inclusiva. Tal com recorda l’organització, aquest esdeveniment “reivindica els drets i mostra les capacitats del nostre col·lectiu”. Un grup de persones que ja han rebut el suport de figures com ara Carles Puyol, Pep Guardiola, Pau Gasol o Mònica Terribas.

Segons ha expressat el TEB, “tots els esportistes van ser campions i campiones“. A més, però, resulta rellevant destacar els resultats aconseguits aquest 2018, amb un total de 13 medalles d’or, 15 medalles de plata i 7 de bronze. El medaller andreuenc va quedar de la següent manera:

Ciclisme: 4 medalles d’or, 2 de plata i 1 de bronze
Atletisme: 3 d’or, 2 de plata i 3 de bronze.
Tenis taula: 3 d’or i 1 de plata
Futbol sala: 2 d’or
Natació: 1 d’or, 4 de plata i 1 de bronze
Botxes: 4 de plata
Bàsquet: 1 de plata
Handbol: 1 de plata
Hoquei: 1 de bronze

Fotografia | TEB

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Esports

Vés a dalt