El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Festa dels animals / AJUNTAMENT DE BARCELONA

Es disparen les multes contra propietaris de gossos

Societat

La nova campanya estival per una tinença responsable dels animals ha disparat el nombre de sancions respecte l’any passat. Tal com ha revelat la regidora del Districte de Sant Andreu, Laia Ortiz, en només un mes la Guàrdia Urbana ja ha denunciat a més de 100 propietaris, quan al llarg de tot l’estiu del 2017 es van posar 133 multes.

 

Segons Ortiz, “la comunicació i la pedagogia continua sent molt present i troncal, però necessitem que les persones se n’adonin que han de rectificar el seu comportament“, ha assenyalat en referència al pes que han adquirit les multes en la campanya d’enguany. En aquest sentit, la regidora ha recordat que “la majoria són responsables, però hi ha un percentatge de propietaris de gossos que no ho són i això genera moltíssimes molèsties i molta degradació de l’espai”.

Tal com ha assegurat, les queixes veïnals “creixen a un munt de barris i especialment en alguns punts negres del Districte de Sant Andreu”. Zones sobre les quals ara hi treballa amb especial incidència la Guàrdia Urbana, la qual dedica hores extres i patrulles especialitzades en la matèria. En concret, el servei contempla 570 hores extraordinàries (96 hores de les quals, nocturnes), les quals es divideixen entre els dimarts i dimecres als matins i els dijous i els divendres a les tardes i nits.

La campanya sanciona a totes aquelles persones que tenen un gos sense xip, sense vacunar, sense censar o sense dur morrió i llicència en cas de ser perillosos, entre d’altres. A més, també persegueix la no-recollida de deposicions, tot i que aquest tipus d’incivisme resulta més complicat de detectar in fraganti i, per tant, de multar. La web del Districte recull el nombre de les sancions interposades, tot i que s’ha d’advertir que les dades no estan actualitzades.

En el darrer ple de Sant Andreu tots els grups polítics van donar el seu suport a la campanya ‘Estima la teva ciutat igual que estimes al teu gos’, i només el conseller de la CUP, Ivan Altimira, i la portaveu del PDeCAT, Ximena Gadea, van assenyalar punts amb què s’hauria de millorar el programa de tinença responsable. Mentre Altimira va plantejar “anar a la problemàtica en comptes de la sanció”, Gadea va assenyalar la necessitat de millorar les instal·lacions per a gossos al Districte: “Només tenim 14 espais al districte per 3.000 gossos censats”.

Fotografia | AJUNTAMENT DE BARCELONA

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt