El diari independent de Sant Andreu de Palomar

focs piromusical / DGM

La pólvora farà tremolar Sant Andreu

Cultura

Amb un lleu increment de venda de pirotècnica, aquesta revetlla de Sant Joan promet ser una de les més retronants dels darrers anys. La nit més curta i màgica de l’any es viurà a Sant Andreu tant a les terrasses, com als carrers i places. Ara bé, hi haurà una a Sant Andreu que tornarà a ser l’epicentre de la pólvora: la plaça de Can Fabra.

 

De fet, des d’aquest mateix dijous els operaris municipals ja han estat preparant la base de sorra per bastir aquest proper dissabte la gran foguera que cremarà al cor de la plaça. En aquest sentit, tot i que l’Ajuntament aporta el gruix de la fusta que en qüestió de minuts serà cendra, des de La Satànica de Sant Andreu es convida als veïns i veïnes que es vulguin desfer dels seus mobles vells a portar-los al llarg del matí.

Ja a la tarda, els diablons de l’entitat que organitza la revetlla a Sant Andreu es desplaçaran fins a la plaça de Sant Jaume per anar a buscar la Flama del Canigó, per tal de portar-la posteriorment fins a la plaça d’Orfila, on els esperaran cap a les 21:15 hores els tabalers, els diables, els gegants i els castellers de la Colla Jove de Barcelona. Un cop finalitzi l’exhibició de foc, els diables faran un correfoc fins a la plaça de Can Fabra, on es llegirà el corresponent manifest i s’encendrà la foguera.

En aquest sentit, l’organitzadora de l’esdeveniment, Marta López, revela que molta gent aprofita l’encesa per dur a cremar “fotografies, cartes, desitjos o fins i tot els apunts de la selectivitat“. Al cap i a la fi, a aquesta peculiar forma de celebrar l’inici de l’estiu posteriorment se l’acompanyarà amb una barra de bar i el concert de Blú (22:30 hores) i de DJ Sintas (00:00 hores).

Si bé per normativa municipal la música només s’allargarà fins a les 3 hores de la matinada, després els veïns podran optar per tornar cap a casa o bé anar a veure sortir el sol a la platja. En cas de decantar-se, per aquesta darrera opció, es recomana l’ús del transport públic, com ara el metro o el tramvia (funcionaran durant tota la nit).

A més, per evitar ensurts al volant, els cossos policials duran a terme controls d’alcoholèmia per tota la ciutat. D’altra banda, cal tenir en compte que el servei de Bicing a Sant Andreu finalitzarà a les 21 hores de dissabte i no tornarà a posar-se en funcionament fins a les 7 hores de diumenge (resulta rellevant recordar que als ciclistes també els poden sotmetre a les proves d’alcoholèmia).

Per últim, destacar altres opcions veïnals que tindran lloc a Sant Andreu, com els sopars de germanor que duran a terme els veïns i veïnes dels carrers de Ramon Batlle, Parellada, Grau, Mir, Sant Hipòlit, Servet i Sant Narcís.

Fotografia | Imatge d’arxiu / DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt