El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Narcís Sala UESA David Garcia Mateu

Prohibeixen fumar al Narcís Sala

Esports

Tal com ha comunicat la UE Sant Andreu, l’Estadi Municipal Narcís Sala i el Camp del Centenari seran espais lliures de fums. Per tant no es podrà fumar ni als passadissos, ni a les graderies, ni a les terrasses dels bars ubicats a l’interior dels recintes. Cal destacar, però, que la decisió no és del club (tot i que la seva junta l’avala), sinó que és una ordre de l’Ajuntament de Barcelona a instàncies del Síndic de Greuges.

 

Segons la carta a la qual ha tingut accés L’Exprés de Sant Andreu, el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, hauria demanat als ajuntaments de Catalunya i en especial al de Barcelona, encapçalat per Ada Colau, que “es prohibeixi el consum de tabac a la totalitat de les instal·lacions municipals esportives i culturals on es desenvolupin activitats per a infants“.

A més, el Síndic recalca que, si bé l’activitat potser no va adreçada a menors, això no impedeix que es permeti una certa flexibilitat. Ans al contrari. Fins i tot insta a prohibir “el consum de tabac a la totalitat de terrasses” ubicades a l’aire lliure i demana senyalitzar la norma en llocs visibles.

Segons consta a la missiva, mesos enrere l’Institut Barcelona Esports ja hauria assenyalat a Ribó que “totes les instal·lacions esportives municipals són espais sense fum“. Ara bé, en aquella carta l’organisme barceloní també hauria detallat que en determinades zones “no està expressament prohibit”, com ara els espais a l’aire lliure, les grades o els mateixos entorns.

Quin motiu esgrimia aleshores l’Institut d’Esports? La Llei 28/2005 i la Llei 42/2010, les quals permeten el consum del tabac en aquests espais. Si més no, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit anar més enllà a instàncies del Síndic i ha decidit declarar totes les instal·lacions esportives municipals espais lliures de fum. Per tant, el puro o la cigarreta del dia de partit queden desterrats.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Esports

Vés a dalt