El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Una excavadora treballa en el solar del futur edifici de reallotjats / DGM

Acusen als comuns “d’inflar” les dades de l’habitatge municipal

Societat

L’habitatge digne és una de les banderes que va aixecar Sant Andreu en Comú en la passada campanya electoral, però si s’analitzen les dades d’execució del Pla d’Actuació Municipal es comprova que aquesta cartera s’ha convertit en una pedra en la sabata pel Govern. A només un any de les eleccions, els projectes dels comuns només han avançat un 56,4% al Districte (mentre que a Barcelona la xifra és del 63,7%). Percentatge que, a parer de l’AVV de Sant Andreu de Palomar, ja s’ha publicat “inflat”.

 

Les dades que L’Exprés de Sant Andreu ofereix a continuació són les que el mateix Ajuntament publica a l’espai decidim.barcelona. Segons el portal, s’ha acabat el pla d’acompanyament dels veïns i veïnes de les cases barates del Bon Pastor, mentre que la resta de projectes o estan a mig fer o fins i tot han de posar-se en marxa. Aquest és el cas per exemple de la promoció de noves formes d’habitatge, com ara el cooperativisme en cessió d’ús (una alternativa al règim de propietat i de lloguer que evita l’especulació).

Però pel que fa a l’element tangible, la construcció d’habitatge públic a hores d’ara Sant Andreu només presenta un 45,6% executat del que s’havia previst. Després de tres anys de Govern, projectes com Casernes (60%), Porta Trinitat (60%), Ferran Junoy (10%), els entorns de la Sagrera i Colorantes (10%) o la Presó de la Trinitat Vella (10%) encara esperen el bastiment dels blocs de pisos. En paral·lel, però, el portal destaca el ritme dels habitatges de la Fabra i Coats (90%).

Xifres, però, que des de l’AVV de Sant Andreu de Palomar consideren “inflades” per part de l’Ajuntament. Així ho ha fet saber a aquest mitjà de comunicació el president de l’entitat veïnal, Santi Serra. Tal com ha declarat, se’n fa creus que el Govern presumeixi d’un 60% d’execució d’habitatge municipal a Casernes “quan no han fet res”. “Què ha fet l’Ajuntament? La zona verda; res més”, declara en al·lusió a la manca d’empenta en matèria habitacional.

En paral·lel, Serra també denuncia que a la promoció engegada a la Fabra i Coats se la situï entorn del 90% d’execució, “si com aquell qui diu acaben de començar”. Punts de vista que fan creure al màxim representat veïnal que les xifres oferides pel consistori estan “adulterades” i recela d’una possible apropiació d’obres que duen a terme altres administracions, com ara l’edifici de reallotjats del Consorci de la Zona Franca.

Fotografia | Una excavadora treballa en el solar del futur edifici de reallotjats de Casernes / DGM

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt