El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Ses Majestats omplen de màgia els carrers de Sant Andreu

Cultura

Puntuals a la seva cita amb els nens i nenes de Sant Andreu de Palomar, els Reis Mags d’Orient han aparegut novament a la plaça de l’Estació, envoltats per una aura de música i color. Des d’allà, el cap d’estació que els esperava mentre animava al públic, els ha donat la benvinguda i els ha convidat a saludar i recollir totes les cartes dels infants. Unes cartes que han omplert sacs sencers dels patges reials només en el tram comprés l’entre Sant Andreu Comtal i la porta de l’Església del carrer del Pont, on han fet la corresponent ofrena al nen Jesús.

 

Un cop entregat l’or, l’encens i la mirra, Ses Majestat han enfilat via cap a la plaça d’Orfila, on el patge anunciador ja feia estona que animava a l’impacient públic. Una bona feina, però, que només ha sigut el preludi dels crits i desitjos als Reis, els quals no donaven l’abast a l’hora de saludar a infants, pares, mares, avis i àvies. Tot plegat, mentre els canons d’aire disparaven confeti i els focus omplien de llum la plaça.

Ja des del balcó de l’Ajuntament, la regidora Laia Ortiz ha entregat a Ses Majestats el pa, la sal i la clau de totes les llars de Sant Andreu i els ha demanat que ajudin als nens que fugen de les guerres, així com que portin regals a totes les famílies. Posteriorment, el Rei Melcior ha llegit un discurs en el qual ha donat les gràcies a tots els infants per ser bons i ha tingut un record per aquells petits que demà obriran els regals sense els seus pares a casa.

El Rei Gaspar saluda des de la carrossa al públic aplegat al carrer / DGM
El Rei Gaspar saluda des de la carrossa al públic aplegat al carrer / DGM

Més tard, els Reis han tornat a baixar al carrer i des del carrer de Malats s’han encotxat per fer via fins a la Sagrera. Si bé en un principi tot ha anat sobre rodes, cal destacar que el generador de la carrossa del rei Baltasar ha donat més d’un mal de cap als tècnics, ja que no acabava d’engegar i les llums que havien d’il·luminar el vehicle no s’acabaven d’encendre. Al final, però, els milers de famílies que han baixat als carrers han pogut gaudir d’una cavalcada amb menys coreografies en els seguicis, però feta amb la mateixa il·lusió de sempre per les entitats participants.

Al final, un espectacle de llum, música i color ha omplert de màgia la plaça Massadas, des d’on centenars de petits i petites esperaven veure els Reis Mags. Una aparició amb sabor de comiat, ja que aquests han sigut els últims en veure a Ses Majestats. Aquesta nit seran ells els que els visitin a les seves llars per deixar-los els regals (i potser també una mica de carbó).

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt