El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L'alcaldessa Ada Colau, en roda de premsa / AJUNTAMENT DE BARCELONA

Els comuns apuntalen la coalició amb el PSC

Política

Oxigen. La reunió de la Coordinadora de Barcelona en Comú que s’ha celebrat aquest dimarts ha demanat en un comunicat al PSC -i en concret, al PSC de Barcelona– que “rebutgi i es desmarqui clarament del suport al 155”, el qual impulsa la seva formació federal amb el PP i C’s. Si més no, en línies generals la formació sobre la que recau l’alcaldia de Barcelona ha apuntalat el pacte de Govern amb els socialistes

 

Els mateixos comuns han marcat el camí que han de seguir els seus socis. Tal com ha valorat la formació de l’alcaldessa Ada Colau, el precedent d’alguns alcaldes i alcaldesses del PSC que han mostrat “de forma contundent el seu rebuig a l’aplicació de l’article 155” és la senda que han de seguir els companys de files del líder municipal, Jaume Collboni, i la regidora del Districte de Sant Andreu, Carmen Andrés. Tot i això, cal recordar que fins ara Collboni ha jugat a l’ambigüitat respecte a un suposat suport al 155 (en funció del context polític), i la regidora de Sant Andreu s’ha limitat a tuitar el seu punt de vista.

tuit carmen andrés

Per la seva banda, la quarantena de representants territorials de Barcelona en Comú han donat llargues a la consulta interna. No han posat data (i ni han mencionat) la possible consulta a les seves bases sobre el necessari trencament (o no) del pacte de Govern municipal amb el PSC. Si més no, el que sí que han expressat és l’obertura d’un debat intern que probablement vagi a remolc de la successió dels esdeveniments (tot i que remarquin que seguirà “ritmes propis”). Per què? Perquè l’organització ha ratificat el seu posicionament en “ni DUI ni 155” escassos dies abans que el Senat aprovi l’aplicació de l’article de la Constitució espanyola.

De fet, els comuns encara no han anunciat quina serà la propera cita interna per valorar els passos a seguir. I, en paral·lel, cal destacar que el pacte de Govern amb els socialistes respira encara més alleugerit, després que el partit hagi subratllat que són “un moviment municipalista i la prioritat és dur a terme polítiques municipals transformadores a la ciutat de Barcelona per sobre de tot”.

Per últim, l’organització política ha titllat al PDeCAT i ERC d'”irresponsables”, ja que considera que l’oferta que han fet ambdues formacions per arribar a un “acord de país” respon a “interessos partidistes que es posen per davant dels interessos de la ciutat”.

Fotografia | L’alcaldessa Ada Colau, en roda de premsa / AJUNTAMENT DE BARCELONA

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt