El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Joan Manuel Serrat actuarà a la Fabra & Coats

Cultura

El cantautor Joan Manuel Serrat i el pianista James Rhodes inauguraran L’Altre Festival, que se celebrarà a la Fabra & Coats del 8 a l’11 de juny. Un concert que serà únic, ja que tots dos artistes es troben per primera vegada a l’escenari per impulsar la difusió, la creació, participació i l’exhibició de les Arts Escèniques entre el col·lectiu de persones amb trastorn mental.

 

No és la primera vegada que l’Altre Festival se celebra al recinte fabril. L’esdeveniment va néixer l’any 2015 entre les parets de l’ara espai cultural amb l’objectiu de lluitar contra l’estigma que pesa sobre les persones amb problemes de salut mental. Tal com assenyalen des de l’organització, aplegar a tots dos artistes ha sigut possible gràcies a la “identificació de les seves creacions amb la filosofia del festival”.

Si bé Joan Manuel Serrat no necessita cap tipus de presentació, de la figura de James Rhodes s’ha de destacar la seva exponencial projecció internacional. L’artista del Renge Unit no només fascina per la seva música sobre l’escenari, sinó que també ha provocat l’èxtasi a les llibreries amb la publicació del llibre ‘Instrumental. Memòries de música medicina i bogeria’. En aquesta autobiografia, el pianista relata com, entre els cinc i els 10 anys, va ser violat amb conseqüències insuperables de per vida. Depressions, ansietat, intents de suïcidis, autolesions, alcoholisme i addicció a les drogues, combinat amb reiterades intervencions quirúrgiques, han sigut els ítems que han marcat la seva trajectòria vital.

El concert inaugural se celebrarà a la Fàbrica de Creació el dijous 8 de juny a les 20:30 hores. Però més enllà de la singularitat dels seus dos protagonistes, s’ha de destacar un segon element a tenir en compte. Les entrades només es poden comprar a través del Verkami que ha posat en marxa l’organització. El motiu? “Poder pagar les despeses de les companyies convidades”, expliquen.

6 Comentaris

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt