El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, és rebut per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau / AJUNTAMENT DE BARCELONA

CiU, ERC i la CUP desconfien de les promeses a La Sagrera

Política

“Decebedor”; “cap credibilitat”; “no ha servit per res”. El grup municipal Demòcrata (abans CiU), ERC i la CUP – Capgirem Barcelona s’han mostrat molt crítics i desconfiats davant l’anunci del ministre de Foment, Íñigo de la Serna. El ministre s’ha compromès a reprendre abans de l’estiu les obres del col·lector Prim a La Sagrera, en una trobada amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Ara bé, totes dues figures polítiques han admès que l’estació de Sant Andreu continuarà bloquejada judicialment de manera indefinida.

 

Davant del recel que ha despertat l’anunci, el portaveu del grup municipal demòcrata, Joaquim Forn, ha demanat a Colau que reclami al govern central “l’inici immediat de les obres” de l’estació de la Sagrera. A més, ha qualificat de “decebedora” la trobada que han tingut Colau i De la Serna dijous al matí; “ja prou de promeses i bones paraules del ministre de torn”, ha assenyalat.

Les obres porten aturades des del 2014, any en el qual el seu partit ostentava el poder municipal amb Xavier Trias al capdavant. Des d’aleshores, “només hem escoltat paraules i més paraules; expressions de bona voluntat; però uns compromisos i uns terminis i calendaris gens concrets”, ha considerat Forn.

Per a Alfred Bosch, president del grup municipal d’ERC, “no mereix cap credibilitat el nou compromís del govern espanyol amb la Sagrera”. “Estem massa acostumats a compromisos que després acaben en un no res“, ha afegit. El republicà ha recordat com l’any 2015 Colau ja va pactar amb l’aleshores ministra de Foment, Ana Pastor, la represa de les obres i tenir enllestida l’estació intermodal per l’any 2019. Un fet que el temps ha fet deixar palès “la inconsistència de les promeses que fa el govern espanyol”, en la seva opinió.

El republicà ha demanat al govern municipal mesures contundents per “defensar els veïns i veïnes de La Sagrera que han vist com el seu barri queda trinxat per les obres”. Per últim, Bosch ha sol·licitat a l’Ajuntament que “adeqüi els entorns per tal de facilitar el dia a dia de la gent”.

Per la seva banda, la portaveu de la CUP – Capgirem Barcelona, Maria José Lecha, ha explicat en un vídeo penjat a Twitter que els anuncis d’aquest matí “constaten que aquesta trobada no ha servit per a res”. “No ha servit per concretar d’una vegada per totes la problemàtica de La Sagrera i de l’estació de Sant Andreu”, ha asseverat. Tal com ha denunciat, De la Serna “només ha parlat del col·lector Prim i de la llosa de la Sagrera”.

La formació de l’esquerra independentista també ha rebutjat la “normalitat” amb la que s’ha rebut al ministre de Foment. En opinió de la CUP – Capgirem Barcelona, l’alt càrrec representa “un Estat que practica la repressió política i la negació democràtica respecte a Catalunya i als Països Catalans”.

La líder de Ciutadans a Barcelona, Carina Mejías, ha sigut l’única que ha mantingut distància en relació a l’anunci del Ministeri. Tot i això, Mejías ha insistit en la necessitat “urgent” de fer accessible l’estació de Sant Andreu Comtal. Estació que, setmanes enrere, considerava un afer “secundari”, dins de tota la problemàtica que envolta a les Rodalies de Catalunya.

Fotografia | El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, és rebut per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau / AJUNTAMENT DE BARCELONA

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt