El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu supera els 300 positius oficials de coronavirus

Societat

Sostre trencat. Des d’aquest dimecres Sant Andreu de Palomar ja supera els 300 positius oficials per coronavirus, segons dades del Departament de Salut. Més concretament, s’han registrat 303 casos des que va començar la crisi, però d’aquests no se sap qui s’ha curat, qui continua malalt i qui ha perdut la vida. En tot cas, aquestes dades evidencien com s’està arribant a aplanar la corba, ja que en 48 hores només s’ha incrementat el nombre d’afectats en un 3,8%. Percentatge molt menor del registrat dilluns passat, el qual ja va estar per sota de la mitjana (+9,8%).

 

Pel que fa a territoris, Sant Andreu nord continua acumulant més persones contagiades tant en nombres absoluts (156), com en la mitjana de casos per habitants respecte a Sant Andreu sud (147). Tot i això, cal tenir en compte que aquestes xifres representen a les persones a les quals els han fet la prova del COVID-19.

Aquestes dades del Departament de Salut, però, poden ser esbiaixades respecte a la realitat sanitària. No a tothom amb simptomatologia se li ha practicat el test. De fet, la instrucció governamental a les persones que no formen part de cap col·lectiu de risc, és quedar-se confinades a casa fins que superin la malaltia i informar a les autoritats sanitàries del seu estat a través d’un aplicatiu. Per tant, els registres oficials podrien quedar desvirtualitzats si es fessin els tests massius que reclamen nombrosos epidemiòlegs.

Un exemple claríssim és el de la Casa Asil de Sant Andreu. Fins divendres passat la institució va comptabilitzar 45 defuncions des de l’inici de la pandèmia, però a només sis víctimes mortals se’ls va poder certificar que eren portadores de coronavirus. La resta van morir sense saber una possible relació, però almenys a dia d’avui la direcció de la residència ja ha pogut comprar de la seva butxaca els tests, en comptes de continuar esperant els de la Generalitat. S’espera que demà dijous puguin tenir els resultats.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt