La colla Maig es proclama bicampiona de sardana esportiva

Cultura

Doblet a la butxaca. La colla juvenil Maig, amb seu a la SCiE La Lira, s’ha proclamat campiona de les màximes competicions de sardana esportiva d’aquest 2019. Els dansaires andreuencs han aconseguit el títol de Campions de Catalunya en la modalitat de Lluïment (el format tradicional), i en la modalitat de Punts Lliures (la versió més espectacular, difícil i exigent de la sardana esportiva). En aquest darrer cas, els joves d’entre 14 i 19 anys han sigut els que més i millors passos, coreografies i figures han fet de tot el Principat.

 

La primera final en què es van imposar els andreuencs va ser la celebrada a Valls a principis de novembre. Una jornada en la qual l’emoció va imperar fins al darrer moment, ja que finalment es van imposar per un punt de diferència a la colla Nova Tarragona Dansa. De fet, la colla Maig va aconseguir aquesta forta acumulació de punts al final del campionat gràcies al paper que van fer en els concursos de Sitges i El Vendrell. Tota una remuntada que va valer el seu pes en or.

Pel que fa al títol del Campionat de Punts Lliures, aquest ha sigut possible per les coreografies i l’execució a la Final de Girona d’aquest passat diumenge 24 de novembre. També en aquest cas la igualtat ha sigut màxima amb la colla tarragonina, ja que fins i tot s’ha hagut d’aplicar el primer criteri de les Bases del Campionat per desempatar a favor de la colla Maig.

Més enllà d’aquests dos títols, la Maig també ha aconseguit aquesta temporada la primera posició en dos campionats més de la seva categoria Juvenil. El primer: el Campionat de Catalunya de Sardanes Revesses per Colla, una modalitat d’una versió especial de la sardana en què els dansaires han d’esbrinar quan acaba cada sardana per la dificultat i repetició de la música. En el cas del segon títol, aquest s’ha tractat del Campionat Territorial de Barcelona Ciutat de sardanes.

Exhibició de la Colla Juvenil Maig a la Final // CEDIDA

Cal recordar que la fundació del Grup Sardanista Maig, ubicat a la SCiE La Lira de Sant, es remunta a l’any 1965. A dia d’avui l’entitat compta amb diverses colles de sardana esportiva: l’Alevina Xamosa, amb nens i nenes d’entre 4 i 9 anys; la Juvenil Maig, amb dansaires entre 14 i 19 anys; la Gran Xàldiga, amb joves entre 19 i 35 anys i la Veterana Dansaires de Maig, amb majors de 40 anys.

Totes elles han assolit diversos títols i posicions d’honor a les seves respectives categories i han actuat a esdeveniments destacats arreu de Catalunya o Europa, com als Jocs Olímpics de Barcelona ’92, al Fòrum de les Cultures, a Menorca, a l’Aplec Internacional o a les Festes de la Mercè de Barcelona. Una trajectòria històrica, però, que no els fa tancar la porta a ningú. Ans al contrari, l’entitat està oberta a noves incorporacions.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*