Torras i Bages guanyarà un nou equipament municipal

Societat

Un dels nous locals situats als baixos dels edificis a tocar del Parc de Casernes serà reformat en els propers mesos. El seu futur ús serà una nova oficina de l’Equip d’Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA), ja que l’actual que fa servir al carrer d’en Paixalet s’ha quedat petita. De fet, la seva marxa suposarà en paral·lel que el centre de Serveis Socials de Sant Andreu pugui guanyar més metres quadrats a l’edifici municipal situar just a tocar del carrer dels Segadors

 

Tal com han assenyalat fonts municipals a L’Exprés de Sant Andreu, el trasllat del servei es produeix després que “tant l’EAIA com el Centre de Serveis Socials hagin crescut en nombre de professionals i necessitin més espais, en especial sales de visites per atendre a les persones i famílies”. A més, al nou espai també s’ubicarà el SIFE (el Servei d’Intervenció amb Famílies acollidores Extenses). En aquest sentit, s’ha de recordar que els SIFE s’estan desplegant a Barcelona i són equips de professionals que fan el seguiment dels acolliments d’infants tutelats que queden a càrrec de familiars.

El futur local ja llueix la placa que informa del seu futur ús / DGM
El local ja llueix la placa que informa del seu futur ús / DGM

Segons el consistori, “aquest canvi ja fa molt de temps que està planificat i no té cap connexió amb la situació actual de la DGAIA i l’atenció al col·lectiu de menors no acompanyats”, en referència a la crisi social que viuen els menors que han hagut de passar nits a les comissaries dels Mossos d’Esquadra. Per últim, destacar que l’habilitació del nou local s’allargarà durant sis mesos i que l’obra està pressupostada en més de mig milió d’euros (sense IVA).

Fotografia | Els baixos del bloc acolliran el servei municipal / DGM

4 Comentaris

  1. Una puntualizació important. Sóc veí de la finca i El local fa més de 2 anys que està reformat, equipat i que llueix la placa de Eaia. Les obres d’adeqüació del local es van acabar el juliol de 2016. No entenc que es necessitin 6 mesos mes i mig milió d’euros més per adequar-lo quan ja està fet. Alguna cosa no quadra aquí….

  2. “Este proyecto se ha llevado a cabo en 4 meses (de marzo a julio de 2016) con un presupuesto de 270.124€. Lo han liderado Jordi Morató como jefe de obra y Rafael Pérez como encargado. El arquitecto que lo diseñó es Roger Montoto i Manent, de 23:45 Arquitectos”

    I ara necessiten mig milió d’euros més (el doble del gastat) per tornar-lo a adequar???

    Crec que seria bo preguntar a l’Ajuntament sobre aquesta qüestió…

    No només és el “luxe” i la incompetència en el retard de més de 2 anys per ocupar un espai enllestit destinat als ciutadans, sinó també la sospita que els diners dels nostres impostos s’estan gestionant fatal…

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*