El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Noves imatges del futur Mercat de Sant Andreu

Societat

Si bé encara no hi ha data pública de l’enderroc de l’antic edifici del Mercat de Sant Andreu (la qual estava prevista per aquest mes de juliol), el que sí que han sortit a la llum són les primeres imatges virtuals de com quedarà la futura instal·lació. Tal com va avançar L’Exprés de Sant Andreu, el nou edifici tindrà les parets de vidre, motiu pel qual la llum serà protagonista com es pot apreciar.

 

Al cap i a la fi, tal com va apuntar mesos enrere el cap de projectes de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), Pere Sirvent, els eixos del nou edifici seran “la transparència i la llum”. “L’obrirem per vendre cap a fora, no cap a dins”, va assenyalar. En total, dels 25 establiments que tindrà l’espai, 18 estaran dedicats a la venda d’aliments i 7 es dedicaran a altres tipus d’activitat comercial.

Amb l’objectiu d’augmentar les vendes, el primer passadís del mercat serà el mateix carrer, ja que moltes parades estaran encarades directament cap a la zona dels porxos. “Hem de fer caminar a la gent i vendre, per això generem un primer passadís que és el carrer; la primera parada serà la que donarà al carrer”, explicava Sirvent. A més, l’encaix en la trama urbana permetrà l’obertura d’un vial interior que connectarà el carrer del Mercat amb el de Montpellier. Una unió de carrers que es farà de forma totalment natural, ja que el paviment serà el mateix a l’interior i a la via pública.

Interior del Mercat de Sant Andreu / IMMB
Interior del Mercat de Sant Andreu / IMMB

Per últim, la possibilitat de trobar-se amb el refugi antiaeri de la Guerra Civil en el transcurs de les obres està pràcticament descartada. Els tècnics ja han analitzat amb georadar la planta de l’edifici i han comprovat que aquesta està lliure de buits sospitosos. Segons apunten els resultats, el refugi podria estar sota les porxades i sembla que va ser “tan ambiciós que al final no es va dur a terme en la seva totalitat”. Ara bé, en el cas que les excavadores topessin amb ell, els responsables municipals han assegurat que es preservarà la seva estructura i s’actuarà per conservar-lo íntegrament.

Si bé en un principi estava previst que el nou Mercat obrís les seves portes el primer semestre del 2019, ara el calendari s’haurà s’haurà d’actualitzar. El cost total de la reforma serà de 9,5 milions d’euros, els quals ja inclouen la partida de 2,7 milions per instal·lar la carpa del mercat provisional al carrer de Sant Adrià.

Fotografia | Imatges cedides per l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB)

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt