El diari independent de Sant Andreu de Palomar

ajuntament de sant andreu vist des del campanar

Sant Andreu és el districte menys sorollós de Barcelona

Societat

A Sant Andreu impera la calma i així ho han deixat palès els experts. Segons un estudi publicat a la revista científica Transportation Research Part D: Transportation and Environment, el districte és el que pateix menys contaminació acústica de tota Barcelona. Per contrapartida, l’Eixample és el districte que registra més impacte acústic de la capital catalana, seguit de Sarrià – Sant Gervasi i Les Corts.

 

Gràcies a les dades proporcionades pel Departament de Reducció de la Contaminació Acústica de l’Ajuntament de Barcelona, els investigadors han determinat que un 88% dels blocs de pisos arriben a patir 65dB, mentre que només un 5% registren una mitjana considerada correcta (de 55 dB). Per tant, gairebé nou de cada 10 edificis barcelonins suporta uns nivells de soroll massa elevats.

Després d’analitzar un total de 4.507 blocs de pisos es va arribar a la conclusió que les zones amb carrers més llargs i més centrals de l’Eixample són els més afectats. Sant Gervasi i Les Corts, tot i no estar al mig de la ciutat, també registren volums excessius de soroll. A partir d’aquests resultats, els investigadors han conclòs que el nivell socioeconòmic de la població està relacionat amb l’exposició a la contaminació acústica.

Per dur a terme l’estudi es van fixar tres moments d’anàlisi: De 7 a 9 hores, de 9 a 23 hores i de 23 a 7 hores. Un cop fets els estudis, es va arribar a una conclusió ja esperada: Barcelona supera els nivells de soroll fixats per la Unió Europea, que defineixen un nivell límit mitjà en 55 decibels en els tres períodes.

Amb aquest estudi, també es posa de manifest que els grans afectats per aquesta contaminació són les persones més grans de 64 anys, ja que acostumen a viure al centre de la ciutat i pateixen més les conseqüències sonores. L’estudi permetrà fer una avaluació de molèsties acústiques que ha de desembocar en una implementació de plans urbans estratègics que ajudin a combatre el soroll metropolità i promoure polítiques urbanes per disminuir la mitjana de decibels.

1 Comentari

  1. Poc sorollós??
    Al vespre el camio escombraries, el recollidor brossa organica, ( entre 23 i 2 dues)
    els que paren a sopar ( camions brossa) al kebab torres i bages 13, fins 7 camions i després arrencan motors , marxa enrrera maniobra amb mec mec. Aixo sobre les dues matinada.
    Res tot tranquil fins les 7’30 que buiden el vidre.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt